ESENTIAL

Bucureştean şicanat de Primăria Sector 4 pentru că refuză să cedeze un teren la parcul Tineretului

Primăria Sectorului 4 din Capitală este acuzată de hărţuire de către un bucureştean pe care vrea să-l „convingă” să-i cedeze un teren de 1.500 de metri pătraţi, din Parcul Tineretului. Ghinionul lui Ilie Danteş a fost că terenul său se învecinează cu parcarea de 750 de locuri pe care Primăria Sectorului 4 (PS4) vrea să o edifice pe spaţiul verde, susţine bărbatul. Proiectul, extrem de controversat, a stârnit un scandal imens, din cauza sacrificării mai multor arbori din cunoscuta zonă de agrement.

Calvarul bucureşteanului a început în urmă cu mai mulţi ani. Funcţionarii PS4 au dat dovadă de multă imaginaţie pentru a-l convinge pe proprietar să renunţe la teren: de la refuzul elibărării autorizaţiei de împrejmuire a terenului şi asmuţirea Poliţiei Locale asupra sa, până la încălcarea flagrantă a proprietăţii, acuză bărbatul.

Abuzurile au ajuns la apogeu la începutul lunii mai 2018, când muncitorii primăriei au construit pe terenul său bordura care mărgineşte latura sudică a parcării şi au depozitat din nou acolo deşeuri, arbori tăiaţi şi pământ escavat de la parcare, după cum afirmă Ilie Dandeş. Şi de data aceasta bucureşteanul a chemat Poliţia, care s-a mulţumit să constate încălcarea proprietăţii. „Au intrat pe teren, au depozitat acolo munţi de pământ, copacii tăiaţi, maldăre de gunoi. Acum câteva zile ne-au demolat gardul din lateral. L-au luat cu totul şi în locul lui au construit bordura de la marginea parcării, ridicată pe terenul nostru. Am chemat Poliţia, am depus şi o plângere penală pentru violarea proprietăţii, dar nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, un reprezentant al constructorului ne-a spus că pe terenul nostru ar fi un proiect aprobat de primărie – un parc tematic în prelungirea parcării, cu Munţii Carpaţi. Mi-a zis cum să ia pământul de acolo când trebuie să mai aducă de zece ori mai mult pentru acel parc”, a spus bucureşteanul.

Detalii pe Adevarul. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button