Un bucureştean străbate Europa în caiac. Călătoria se întinde pe jumătate de an

de:
26 iul. 2013
0 afișări
Un bucureştean străbate Europa în caiac. Călătoria se întinde pe jumătate de an

Lucian Ionescu (49 de ani), îndrăgostit din adolescenţă de kaiacul- canoe, a plecat din luna mai într-o cursă imposibilă: vrea să străbată în mica sa ambarcaţiune distanţa dintre Giurgiu şi Veneţia, apro ximativ 5.000 de kilometri. Ieri dimineaţă se afla în apropierea oraşului grecesc Salonic, parcurgând deja cam un sfert din traseu. În total şi-a propus să petreacă jumătate de an în caiac până va ajunge la Veneţia. „Am pornit pe Dunăre spre Marea Neagră – Bosfor – Marea Marmara – Marea Egee şi, în final, Marea Adriatică”, a spus acesta.

Şi-a pregătit călătoria încă de acum trei ani când a început să cioplească la caiacul cu o lungime de 5,80 metri şi lat de 58 de centimetri. A consumat la şlefuit aproximativ 100 metri liniari de şmirghel. Pe 7 mai a pornit la drum. În micuţa sa barcă acesta are alimente şi dotări necesare voiajului: un panou solar mare, baterie de 12 V şi 7 A , tableta cu conexiune la internet, cârma, busola, scaun, pereţi etanşi, chingi, sfori, elemente de inox şi căruţul de tracţiune pe uscat.
Barca şi echipamentul l-au costat aproape 3.000 de euro, bani economisiţi de familie şi obţinuţi de la prieteni şi sponsori. „Mi-au dat cârnaţi, şuncă, carne uscată, conserve şi bani, în total 2.000 de euro”, recunoaşte Lucian, care trăieşte din activităţi nautice. Mai precis, are un kaiac pe care îl închiriază, scrie evz.ro.

Zilnic străbate în caiac 30-35 km, dând la vâsle cam zece ore pe zi. „Copilotul” de la distanţă în această călătorie este soţia Cornelia, care îl aşteaptă în ţară alături de fetiţa lor de 12 ani. „Ea este singura care ştie în permanenţă unde sunt, ce intenţii am pentru ziua următoare. Ea anunţă ambasadele din ţările în care intru şi îmi trimite numerele lor de telefon”, mai adaugă bărbatul.

Cookies