Un bucureștean și-a tatuat numele iubitei pe frunte și acum vrea să-l scoată. Afacerea tatuajelor din București: 11 saloane autorizate, 3000 la negru

08 aug. 2021
1930 Afișari
Un bucureștean și-a tatuat numele iubitei pe frunte și acum vrea să-l scoată. Afacerea tatuajelor din București: 11 saloane autorizate, 3000 la negru
Un bucureștean și-a tatuat numele iubitei pe frunte și acum vrea să-l scoata. Afacerea tatuajelor din București: 11 saloane autorizate, 3000 la negru

Ești în liceu și o iubești de nu mai poți de dragul ei, așa că îți tatuezi “Corvina” pe gât, să vadă cât de tare o placi. Ești îndrăgostită și simți că trebuie să-i arăți mai mult lui Corvin, așa că îți pui două păsărele deasupra sânilor și o inimioară pe spate, desenată acolo, acolo între șale și fese. Inima ti-e plină de iubire și toată lumea trebuie să afle. Dacă ai putea ți-ai tatua pe frunte ceea ce simți. Dar, te-ai gândit bine unde îți faci tatuajul ca să nu te îmbolnăvești sau să te trezești cu vreo mizerie pe care n-o mai poți scoate din piele? Te duci în bloc la un băiețaș, sau la un salon autorizat de DSP București? Cei cu vechime care lucrează în această industrie de nișă cer să li se facă dreptate, își doresc că autoritățile să intervină, să-i controleze pe cei care lucrează la negru.

În București există peste 300 de saloane de tatuaje, dintre care doar 11 sunt autorizate, și alte vreo mie în blocuri, care lucrează la negru, fără autorizație de la DSPB. O mie, fără exagerare, o spun cei care lucrează în această industrie de nișă, de zeci de ani.

tatuaje
Cei care fac desene complexe se numesc „designeri tatoo”, o meserie nouă.

Practic, au apărut ca ciupercile, în blocuri, ganguri sau “acasă la client”. Un bucureștean și-a tatuat numele iubitei, “Lila”, pe frunte și când s-a plictisit s-a dus să-l scoată, tot la un tatuator neautorizat. S-a ales cu o cicatrice. Iată ce spun cei de la “Roxy-Tatoo”, cel mai vechi salon de tatuaje din București, unul dintre puținele autorizate, membru în Uniunea Tatuatorilor din România.

tatuaje, baieti, doi
„Nicio autoritate nu controlează această piață”.

Fiecare băiețaș din bloc își ia un aparat și niște tușuri și își face reclamă că are salon pe facebook”

Bogdan Iliescu, Roxy-Tatoo: “În București există 300 de saloane de tatuaje sau mai bine spun de pseudo tatuaje, din care numai 11 au aviz de la DSP. Deși sunt legi penale atât pentru tatuatorii din blocuri, cât și pentru saloanele care nu au licență, nicio autoritate nu controlează această piață. Suntem țară EU și totuși în această zonă fiecare băiețaș din bloc își ia un aparat și niște tusuri și își face reclamă că are salon pe facebook și pe instagram, pe google. Tânjim după o piață normală, după o aplicare a legilor, după o disciplinare a acestei industrii de nișă, să se așeze lucrurile ca într-o țară europeană, așa cum ne batem cu cărămida în piept că suntem”.

bogdan, iliescu, roxy tatooo
Bogdan Iliescu, manager si patron Roxy Tatoo, cel mai vechi salon din Bucuresti.

Cei care vor să se tatueze se duc în blocuri, fericiți că e mai ieftin cu o sută sau cu 50 de lei”

Bogdan Iliescu, Roxy-Tatoo: “Clienții când se apucă să facă un tatuaj iau facebook-ul și încep să facă licitații cu cei din blocuri, după care aruncă o întrebare în bătaie de joc la saloane ca să compare prețurile, după care se duc tot la tatuatorii din bloc, fericiți că e mai ieftin cu o sută sau cu 50 de lei. Din păcate, nimeni nu le mai poate rezolva mizeria pe care și-o fac în bloc, ori se infectează, ori fac turul saloanelor ca să fie reparați”.

tatuaj, poza, mama
Un baiat din Bucuresti si-a tatuat chipul mamei decedate.
Tânjim la Italia, Cehia, Germania, unde saloanele sunt respectate”

Bogdan Iliescu, Roxy-Tatoo:Frustrant pentru un salon ca al nostru, care cu greu supraviețuiește într-o astfel de piață, unde nicio autoritate nu este interesată să facă ceva, sau să intervină, fiind pericol de împrăștiere a bolilor transmisibile extrem de grave. Un salon ca al nostru, auditat de 11 ani de Uniunea Tatuatorilor, indiferent de ce face și de câte taxe plătește, este egal cu un băiat din bloc care are trei tușuri și un aparat. Tânjim la Italia, Cehia, Germania, unde saloanele sunt respectate, au toate autorizațiile, iar dacă sunt prinși cei care fac tatauaje la negru fac închisoare. E urât că în România anului 2021, țară UE cu pretenții, să tânjim la condițiile altor țări”.

tatuaj, pe, git, bufnita
„E urât că în România anului 2021, țară UE cu pretenții, să tânjim la condițiile altor țări”.
Fac pentru B365 o expunere plină de lehamite”

Bogdan Iliescu, Roxy-Tatoo: “ATENȚIE. Un tatuaj la un particular sau la un salon obscur din baruri discoteci sau blocuri este cu 10%, maxim 15% mai ieftin decât unul făcut la salon. Uneori, poate fi mai scump decât la saloane, din cele relatate de clienții noștri, dar odată făcut prost este greu de scos și refăcut. Rămâneți cu el toată viața! Fiți maturi și serioși și bazați-vă pe saloane autorizate de tatuaje, cu ani de lucru și vechime, cu artiști cu experiență și portofoliu mare de lucrări. Analizați atent unde vă duceți, unde poți cere încredere, ca să ai acte și hârtii și să poți trage la răspundere echipa de management (acolo unde este cazul) și artișii tatuatori, daca au greșit”.

tatuaje

Decât să va grăbiți, mai bine strângeți bani, așteptați puțin ca să vă faceți ceva frumos”

Bogdan Iliescu, Roxy- Tatoo:Mulți clienți vin la reparat la noi din aceste așa zise pseudo-saloane, unde nu găsești nici 10% din certificatele cerute de SANEPID și nici mijloacele materiale necesare activităților de sterilizare și prevenire a pericolelor contaminării, iar calitatea tatuatorilor este îndoielnică ! Există foarte multe cazuri cu clienți care iau boli irecuperabile din acele locuri”.

tatuaj

Nu mai zic ce monstruozități au pe ei, imposibil de reparat”


Bogdan Iliescu, Roxy- Tatoo: “Nu mai zic ce monstruozități au pe ei, imposibil de reparat! Uitați-vă atent la salon, la artiștii tatuatori, la lucrările lor, la determinarea de a face lucruri bune și la dotarea materială. Verificați dacă au autorizații, deoarece este foarte important. La saloanele de vârf lucrează oamenii cei mai buni, plătiți bine și care-și dau toată silința să facă un lucru bun și să se prezinte cu lucruri de calitate. Altfel nu mai stau în piață de tatuaje ! La anumiți tatuatori și saloane obscure, tatuajul este combinat și asociat cu băutura, drogurile și altele, la noi este tratat cu disciplină, igienă și atenție maximă pentru toate aspectele”.

Uniunea Tatuatorilor din România avertizează că ne putem infecta în saloanele neautorizate

Uniunea Tatuatorilor din România: “Dacă ții la sănătatea ta alege un salon profesionist și autorizat, unde artiștii și operatorii sunt calificați și specialiști în domeniul de tatuaje și body-piercing, alege-i pe cei care știu cum să se comporte și să respecte clientul. Nu apelați la persoanele neautorizate, doar pentru că prețurile sunt mai mici, deoarece nu toți sunt artiști, nu au noțiuni de igienă sanitară, dezinfecție, sterilizare, anatomia omului, prim ajutor. Ei lucrează la domiciliul lor și nu în saloane autorizate care sunt controlate permanent, nu își permit să achizitioneze aparatură și materiale noi și sterile, nu își asumă respinasabilitatea în cazul vi se întâmplă ceva, în timpul lucrării sau după terminarea acesteia”.

tatuaj, picior
2000 de lei pentru zece ore de ințepâturi.
În lume, tatuajele au devenit o artă

Prețul unui tatuaj se calculează în funcție de dimensiunea lui și de numărul de ședințe. Dacă un tatuaj este foarte mare și necesită multe ședințe, atunci prețul/ora este de 200 de lei. Dacă un tatuaj este mic, dar extrem de complicat și de migălos, prețul lui se calculează la oră. Dacă stă omul ăla zece ceasuri ca să te înțepe, atunci plătești 2000 de lei și after, umbli numai în tricouri fără mâneci, ca să se vadă.

Japonezii venerează tatuajele, “crapul”, “floarea de cireș” și “șerpii albi” sunt în topul preferințelor

Câti oameni sunt pe lume, tot atâtea modele de tatuaje. De pârnaie, de armată, de mafie, de infractor, de Yacuzza, de prost, de îndrăgostit lulea, de trib, de azi sau dintotdeauna, tatuajele au ceva fascinant. Parcă te simți îmbrăcat cu ele când ești dezbrăcat. Parcă îți dau plus valoare. Cel puțin japonezii le-au ridicat la nivel de cult și mulți oameni simpli le poartă în locuri unde nu pot fi văzute. Japonezii au ridicat “floarea de cireș”, “crapul” și “șerpii albi” la rang de artă. Floarea de cireș semnifică puritatea, Crapul masculinitatea, iar Șerpii albi, înțelepciunea.

Pecetea Iubirii.
În spatele unui tatuaj se poate ascunde o informație terifiantă

Simboluri, nume, date, puncte misterioase impregnate în piele cu tuș dizolvat în urină, metoda asta se mai folosește și azi în închisorile din România, iar “The Sun” a făcut o lista cu cele mai populare tatuaje întâlnite în închisorile din UK, cu semnificațiile lor ascunse. Pânza de păianjen înseamnă că deținutul mai are ani mulți de temniță. Ceasul fără limbi vorbește despre faptul că infractorul simte foarte greu trecerea timpului. Lacrima indică faptul că persoană închisă a săvârșit o crimă.

tatuaje, yakuza
Mafia Japoneza, Yakuza este tatuată din cap si până in picioare. Foto credit Pinterest.
Afacerea de îndepărtare a tatuajelor, mai prosperă decît cea facerii lor

Pe cât de mare este industria tatuajelor, pe atât de dezvoltată și în plină expansiune este cea de îndepărtare a simbolurilor care nu ne mai plac. Ca să înțelegeți cum se dă jos un tatuaj amoros să zicem, să vedem puțin cam ce conține. Pigmenții sunt următorii: purpuriu înseamnă că are mult aluminiu, roșu-sulfit de mercur, alb-oxid de titan, galben-sulfit de cadmiu, verde-oxid cromic, albastru-aluminat de cobalt. Asta înseamnă că atunci când vă duceți la clinica de scos tatuaje, scoateți iubirea de pe piele, dar mai ales sulfitul de mercur, oxidul de titan, sulfitul de cadmiu, oxidul cromic, etc.

yakuza, mafia, japoneza
Nasul inconjurat de tatuații săi. Foto credit Pinterest.
O jumătate dintre cei tatuați se răzgândesc și vor să scape de marcaj

Sondajele de opinie spun că o jumătate dintre cei tatuați se răzgândesc și vor să scape de marcaj. Pur și simplu pecetea înfierată nu se mai potrivește cu personalitatea lor, cu ceea ce simt și gândesc. Pentru cei care și-au desenat prostii pe corp, s-a inventat și metoda laser care scoate neplăcerea din piele. Laserul produce impulsuri scurte, de ordinul nanosecundelor și reușește să indepărteze toți pigmenții.

Mîine, tot aici, la B365.ro, veți cunoaște un domn care cu asta se ocupă: scoate tatuajele nedorite, îndreaptă greșelile tinereții. Scoate orice, de oriunde, mai puțin de pe pleoape și penis.

Cookies