Un bucureştean şi-a parcat maşina fix într-o staţie RATB. Şoferul s-a ales cu dosar penal

de:
12 ian. 2017
0 Afișari
Un bucureştean şi-a parcat maşina fix într-o staţie RATB. Şoferul s-a ales cu dosar penal

Imaginea şoferului care şi-a parcat maşina fix în staţia RATB pe Bdul. Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, a fost făcută publică pe pagina de Facebook a lui Vlad Petreanu, însoţită de un comentariu. 

SUV cu nr B-40-LAH parcat in aceasta dimineata in statia RATB de pe Iancu de Hunedoara (langa Guvern). Cand zic „in statia RATB” chiar asta vreau sa spun, adica ÎN STAȚIE. Ireal, nu? Share la cât mai mulți, poate aflam proprietarul si motivul„, a scris Petreanu pe pagina de socializare.

La scurt timp, acesta a revenit şi a precizat că ar fi fost contactat de soţia proprietarului maşinii. 

M-a contactat pe mesagerie o doamna care sustine ca e sotia proprietarului. Mi-a spus ca acolo nu mai este statie RATB „de trei ani”. Nu doreste sa posteze chiar ea un explicatii pentru ca nu vrea sa intre „in polemici”, dar mi-a cerut sa verific eu daca e adevarat sau nu.
Ca atare, asta e intrebarea: mai e sau nu mai e statie RATB acolo?
Cine mi-a trimis poza zice ca e.
Eu vad ca sunt reclame pe panourile laterale, dar poate sunt vechi.
Doamna sustine ca statia e desfiintata.
Unde-i adevarul?„, se întreabă retoric Petreanu. 

Şoferul SUV-ului s-a ales cu dosar penal. „Conducătorul auto a fost identificat, ne-am sesizat din oficiu. În cauză se va întocmi dosar penal pentru fapta prevăzută la articolul 339, alin. 1, din Codul Penal”, a declarat comisarul Ovidiu Munteanu de la Brigada Rutieră, citat de Mediafax. 

Prezent la faţa locului în momentul venirii agenţilor de la rutieră, proprietarul autoturismului de teren a declarat că este locul unde îşi lasă de obicei maşina.

Reprezentanţii RATB au confirmat că locul unde a fost parcat autoturismul este staţia pentru autobuzele de pe linia 182. „Este pe sensul de mers spre Gara de Nord. Aici avem o distanţă de aproximativ 25 de metri între copertină şi indicator, dar este în zona frontului de staţie„, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB. 

Bărbatul va fi cercetat acum de poliţiştii de la rutieră pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Și pe bulevardul Eroii Sanitari, tot din București, o stație RATB curațată de zăpadă a fost adjudecată drept loc de parcare de șoferul unui Audi.

Se pare că acest comportament lipsit de respect devine încet, încet un trend, scrie digi24.ro care a dat şi alte exemple. 

Altă stație, alte mașini parcate, în sectorul 2 din București, lângă Școala Generală 145 (foto jos, trimisă de Nagy Andrei). Autobuzul 143 oprește în plină stradă din cauza mașinilor lăsate pe carosabilul curățat pentru mijloacele de transport în comun și călători care, din păcate, sunt obligați să se strecoare printre acestea.

Cookies