Un bucureștean și-a parcat mașina pe trotuar, lipită de peretele unui bloc. Internauții s-au întrebat: „Pe unde a ieșit șoferul?”

07 nov. 2023
20649 Afișari
Un bucureștean și-a parcat mașina pe trotuar, lipită de peretele unui bloc. Internauții s-au întrebat: „Pe unde a ieșit șoferul?”
Un bucureștean și-a parcat mașina pe trotuar, lipită de peretele unui bloc. Internauții s-au întrebat- „Pe unde a ieșit șoferul-”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer din București și-a parcat mașina lipită de un perete, astfel că internauții s-au întrebat pe unde a ieșit acesta din vehicul.

„Cred că nu i se încuia ușa din stânga”

Un bucureștean s-a urcat cu mașina pe trotuar și a lipit-o de peretele unui bloc. Și așa a rămas parcată.

Un trecător a observat parcarea neobișnuită și, în același timp, neregulamentară și a fotografiat-o.

Ulterior, a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, acolo unde a adresat o întrebare care le-a dat de gândit internauților, anume:

Oare cum iese din mașină?”

Bucureșteanul care și-a lipit mașina de un bloc
Bucureșteanul care și-a lipit mașina de un bloc. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Mai mulți internauți au stat, s-au gândit și au venit cu diverse răspunsuri la întrebarea adresată. Majoritatea au oferit răspunsuri ironice.

Unul dintre ei a spus că șoferul a parcat așa pentru că nu i se închidea ușa din stânga și a fost nevoit să o lipească, cumva, de perete. Bineînțeles, acesta a fost unul dintre răspunsurile ironice.

Nu i se încuie ușa de la șofer, 100%.” (D. G. G.)
Altă persoană a spus că șoferul deja a ieșit din mașină. Cum? Nu se știe, dar a ieșit:
Cum iese? Pai pare ieșit.. dacă nu e întins pe bancheta din spate.” (M. P.)
Alte comentarii ale internauților
  • „Printr-un buncăr subteran ce duce la tunelurile dacice de sub Carpați!” (E. M.)
  • „Și-a mutat mașina din cheie.” (M. S.)
  • „Prin dreapta.” (F. Ț.)
  • „Prin portbagaj.” (S. A.)

Parcarea pe trotuar este interzisă și se pedepsește cu amendă

Șoferii care aleg să-și parcheze vehiculele pe trotuar riscă să fie amendați, deoarece, conform Codului Rutier, acest lucru este interzis:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. În plus, conducătorul auto se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și:

Cookies