Un bucureștean și-a parcat mașina chiar în intrarea în clădirea „Arta și cultura Bucureștiului”. Dacă scapă piciorul de pe frână, intră în hol

09 oct. 2023
1671 Afișari
Un bucureștean și-a parcat mașina chiar în intrarea în clădirea „Arta și cultura Bucureștiului”. Dacă scapă piciorul de pe frână, intră în hol
Un bucureștean și-a parcat mașina chiar în intrarea în clădirea „Arta și cultura Bucureștiului”. Dacă scapă piciorul de pe frână, intră în hol. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

Un bucureștean aproape că și-a parcat mașina în clădirea „Arta și cultura Bucureștiului”. A lăsat-o chiar la intrare, lipită de perete.

„Poftim, cultură”

Un șofer din București și-a lăsat mașina parcată la intrarea în clădirea „Arta și cultura Bucureștiului” și a devenit rapid popular pe rețelele de socializare.

Vehiculul a fost lăsat chiar lângă intrarea în imobil.

Un trecător a observat parcarea neregulamentară, a fotografiat-o și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Bukureștiul”, cu descrierea:

„Poftim, cultură!”

Parcare neregulamentară
Parcare neregulamentară. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

Postarea respectivă a fost văzută de mai mulți internauți care au adăugat comentarii.

Un bărbat a spus că astfel de parcări se întâmplă la ordinea zilei în fața clădirii respective:

Acolo la ARCUB așa parchează angajații de 25 de ani, e locul lor unic de parcare. (D. E.)

Câteva dintre comentarii

  • „Mă mir că este doar una. De obicei sunt două sau trei, probabil ale angajaților teatrului.” (B. C.)
  • „Se parchează la ordinea zilei acolo. Nimic nou aici.” (C. A .T)
  • „Are BMW, deci poate.” (D. D.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

În București se pot observa adesea mașini parcate neregulamentar, fie pe trotuar, pe spații verzi, pe treceri de pietoni, în intersecții sau în alte locuri nepermise.

Însă, conducătorii auto care aleg să parcheze ilegal riscă amenzi destul de mari.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

De asemenea, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies