Un bucureştean şi-a dat demisia ca să plece în Kârgâstan, pe bicicletă. De ce vrea să ajungă acolo

de:
20 feb. 2014
0 Afișari
Un bucureştean şi-a dat demisia ca să plece în Kârgâstan, pe bicicletă. De ce vrea să ajungă acolo

Radu Diaconescu, de profesie inginer-programator, va pleca pe bicicletă de la ușa apartamentului din București și va parcurge peste 7.000 de km până aproape de granița dintre Kârgâzstan și China, urmând în mare parte Drumul Mătăsii, după care va merge pe jos mai mult de două săptămâni până în tabăra de bază de unde va începe escaladarea vârfului Khan Tengri, informeaza Agerpres.

Totul se va face prin forțe proprii, fără a folosi vreun mijloc de transport motorizat și nu va avea echipă de suport care să-l salveze în caz de pericol. Echipamentul de care are nevoie pentru a dormi, a-și găti și a se apăra de capriciile vremii se va afla în suporturile de bagaje de pe bicicleta sa. El spune că ideea i-a venit citind cărțile altor oameni care au călătorit în toate colțurile lumii, pe motocicletă, pe bicicletă sau pe jos, însă dorința de a ieși din cotidian a încolțit de foarte mult timp, ca o reacție la programul fix, de birou.

Pentru a avea timp de această aventură pe care o estimează la circa nouă luni, Radu și-a dat demisia din funcția de programator bine plătită de la o firmă din Germania, unde a lucrat în ultimul an.

Cookies