Un bucureștean se teme că a dat peste o ploșniță într-un Imperio de pe linia 32. A pozat gărgăunele, care chiar seamănă cu motivul fobiei noastre urbane. Ce spune STB

05 apr. 2024
30470 afișări
Un bucureștean se teme că a dat peste o ploșniță într-un Imperio de pe linia 32. A pozat gărgăunele, care chiar seamănă cu motivul fobiei noastre urbane. Ce spune STB
Un bucureștean se teme că a dat peste o ploșniță într-un Imperio de pe linia 32. A pozat gărgăunele, care chiar seamănă cu motivul fobiei noastre urbane. Ce spune STB | Sursă foto: Ești din Sectorul 5, dacă.../M.F. - Facebook

Un bucureștean, călător STB, anunță că într-un Imperio care circulă pe linia de tramvai 32 ar putea exista ploșnițe. Acesta îi avertizează și pe ceilalți cetățeni, printr-o postare făcută prin intermediul rețelelor de socializare.

Un bucureștean se teme că a găsit ploșnițe într-un tramvai STB

Un incident ce putea afecta bucureștenii care circulă cu mijloacele de transport public a fost semnalat de un bărbat care circulă cu STB-ul. Acesta a informat că pe linia tramvaiului 32 ar putea exista ploșnițe, în scaunele de tapițerie dintr-un tramvai Imperio.

Bucureșteanul a făcut o fotografie, în care se observă că pe șezutul scaunului se află o insectă de dimensiuni mici. Poza a fost mai apoi postată pe grupul de Facebook „Ești din Sectorul 5, dacă”, comunitate online dedicată, în mod special, celor care locuiesc în cartiere aflate în administrarea acestei Primării.

Iată imaginea și mesajul transmis de bucureștean:

Azi în tramvaiul 32 am găsit ploșnițe. Frumos.

Tramvaiul 32
Tramvaiul 32 | Sursă foto: Ești din Sectorul 5, dacă../M.F.

Au existat atât persoane care au fost alarmate de acest anunț, cât și oameni care au spus că ar putea să nu fie vorba despre ploșnițe sau că acestea ar putea fi aduse de călători în mijloacele de transport public.

Iată câteva dintre comentariile celor care au văzut fotografia:

  • „Mai bine ar schimba scaunele și ar pune fără tapițerie.”
  • „Nu-i de glumă, este posibil!”
  • „Ieri, în autobuzul 141, avea unul o ploșnița pe el.”
  • „Pare să nu fie ploșnița de pat.”

De la începutul anului, mai mulți cetățeni s-au plâns că numărul ploșnițelor din București a crescut alarmant. În data de 21 martie 2024, s-a descoperit prezența acestor insecte mici la școala Ion I.C. Brătianu din Sectorul 5 al Capitalei. Acțiunea de dezinsecție a avut loc în seara de vineri, 22 martie. Astfel că, respectiva unitatea de învățământ a fost închisă în data de 25 martie 2024.

Punct de vedere al STB

B365.ro a solicitat un punct de vedere oficial al STB, după ce un bucureștean a publicat imaginea în mediul online. În acest context, compania a transmis următoarele:

Nu comentăm mesaje transmise pe social media.

STB asigură utilizatorii transportului public că zilnic sunt efectuate servicii de igienizare a tuturor mijloacelor de transport.

STB verifică zilnic întreg parcul circulant, iar mijloacele de transport în comun ies în traseu igienizate.

Există instituții responsabile cu sănătate publică a orașului care efectuează periodic verificări, prin sondaj, în mijloacele de transport public. NU S-A CONSTATAT, de la începutul anului până astăzi, prezența unui vector în mijloacele de transport.

Periodic sunt efectuate tratamente de dezinfecție și dezinsecție în spațiile publice, inclusiv în mijloacele de transport public.

La identificarea oricărei vulnerabilități care ar pune în pericol siguranța și sănătatea publică, DAR DE de către persoane și instituții abilitate, STB INTERVINE PROMPT PENTRU REMEDIEREA SITUAȚIEI ȘI ELIMINAREA riscurilor!

Cookies