Un bucureștean s-a jucat cu artificiile și a dat foc pajiștii de lângă Crucea Caraiman

31 oct. 2022
363 Afișari
Un bucureștean s-a jucat cu artificiile și a dat foc pajiștii de lângă Crucea Caraiman
Un bucureștean s-a jucat cu artificiile și a dat foc pajiștii de lângă Crucea Caraiman. Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova

Un bucureștean a fost amendat de jandarmii montani după ce a dat foc pajiștii de lângă Crucea Caraiman. Incidentul a avut loc duminică, 30 octombrie, la ora prânzului.

Un bucureștean a dat foc pajiștii de lângă Crucea Caraiman

„Câteva secunde…să devină un incendiu masiv în zona Crucii Caraiman”, așa își încep povestea jandarmii montani din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, pe Facebook.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova transmit că, duminică, 30 octombrie, în jurul orei 12:00, jandarmii montani au fost anunțați de către un ghid montan despre faptul că, o persoană ce făcea parte dintr-un grup de turiști, a folosit artificii pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, iar iarba uscată din zonă a luat foc.

Din cauza curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins cu repeziciune, însă cu sprijinul turiștilor, incendiul a fost stins.

„Din pricina curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman”, transmite sursa citată.

Turistul care a cauzat incendiul ar fi din București și are 39 de ani, potrivit antena3.ro.

Bărbatul a fost amendat

Jandarmii montani l-au identificat pe turist și transmit că acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 3.000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu „Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente…”.

Turiștii sunt rugați ca, în momentul în care observă orice început de incendiu, să-i anunțe pe jandarmii montani sau să apeleze la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Gabriel Jugănaru, ghid montan, a surprins imaginile și le-a postat pe Facebook:

Cookies