Un bucureștean s-a hotărât de capul lui să fie polițist și să le ceară oamenilor buletinele la control. L-au prins la Buzău polițiștii adevărați

01 iul. 2021
217 Afișari
Un bucureștean s-a hotărât de capul lui să fie polițist și să le ceară oamenilor buletinele la control. L-au prins la Buzău polițiștii adevărați

Un bărbat din București s-a văzut polițist peste noapte și a luat calea Buzăului unde s-a apucat să se intereseze de adresele unor localnici. A ajuns rapid pe mâinile adevăraților polițiști și s-a ales cu dosar penal.

Un bucureștean s-a dat drept poliţist şi s-a ales cu dosar penal. Bărbatul în vârstă de 47 de ani este acum cercetat pentru săvărșirea infracțiunii de fals privind identitatea unei persoane.

Falsul om al legii este cercetat de poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni, după ce a pretins în localitatea Scutelnici că este polițist și a cerut informaţii referitoare la adresa de domiciliu a unui localnic.

Din cercetările adevăraților polițiști a reieşit faptul că bucureșteanul care s-a visat peste noapte om al legii este angajat al unei societăţi de colectare şi recuperare debite.

Poliţiştii din Smeeni precizează că se continuă documentarea în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului din Capitala, aceasta fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, informează Realitatea de Buzău.

Ce pedeapsă riscă falsul polițist bucureștean

Conform articolul 327 din Codul Penal, infracțiunea comisă de bărbatul de 47 de ani din Capitală, fals privind identitatea unei persoane, se pedepsește, în cazul în care bănuitul este găsit vinovat, cu închisoarea de la 3 luni la 6 ani de închisoare.

Cazuri de falși oameni ai legii și anii trecuți

Cazul falsului polițist bucureștean prins la Buzău ne aduce aminte de alte cazuri similare. În ambele este vorba tot de persoane din Capitală, care fie s-au drept agenți de la Rutieră, fie au jefuit o familie din postrua de reprezentanți ai legii.

Anul acesta, doi falși polițiști acuzaţi că au aplicat „amenzi” unor şoferi opriţi în trafic au fost arestați. Ei foloseau ca „recuzită” uniforme şi un autoturism cu numere de înmatriculare false „MAI”. Din această falsă activitate, falșii oameni ai legii au strâns peste 20.000 de euro din acțiuni ilegale pe care le-au întreprins în mai multe zile și nopți în București, majoritatea pe raza Sectorului 2.

În urmă cu mai mulți ani, în Sectorul 4 din București, patru falși oameni ai legi au jefuit o familie. Atunci, falșii polițiști purtau uniforme și au reuşit să fugă cu suma de 4.000 de lei.

Cookies