Un bucureștean renunță la mersul cu bicicleta din cauza păduricilor de stâlpișori. „Am făcut mii de kilometri, acum mă tem pentru siguranța mea”

02 nov. 2023
6666 Afișari
Un bucureștean renunță la mersul cu bicicleta din cauza păduricilor de stâlpișori.
Un bucureștean renunță la mersul cu bicicleta din cauza păduricilor de stâlpișori. "Am făcut mii de kilometri, acum mă tem pentru siguranța mea" | Sursa foto: Facebook - Sector 2 - Informații și dezbateri/C. Radu

Stâlpișorii montați pe carosabil și pe trotuare par să descurajeze bicicliștii să mai circule pe străzile din Sectorul 2. Un bărbat explică de ce, după ani buni de mers mii de kilometri cu bicicleta prin București, renunță la acest obicei pentru siguranța sa.

Un bărbat renunță la mersul pe bicicletă din cauza stâlpișorilor montați în Sectorul 2

Un bărbat din București explică, pe grupul de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”, de ce a renunțat la mersul cu bicicleta în Sectorul 2.

Da… e o poză cu o bicicleta, dacă citiți următoarele propoziții o să înțelegeți de ce am postat o aici (deocamdată nu e de vânzare :)))

Bicla din poză e a mea de 13 ani (e un model din 2009), a făcut mii de km în București numai, eu nefiind vreodată livrator (nu că ar fi greșit să fii livrator). În toamna asta am tras-o pe dreapta și nu cred că o voi mai folosi în oraș (poza e de azi după spălare).

Acesta spune că circulă în special în Sectorul 2, în zone precum Moșilor, Eminescu, Floreasca etc., însă, de când au fost montați stâlpișori de tot felul, galbeni și negri, pe trotuar și pe carosabil, toate acestea au îngustat mult partea carosabilă.

Din acest motiv, bărbatul se teme pentru siguranța sa în trafic și preferă să circule cu mașina personală.

Începând cu anul ăsta (de când au aparut stâlpi galbeni pe stradă, pe lângă stâlpii negrii de pe trotuar (aceiași stâlpi galbeni care uneori sunt pe mijlocul drumului) și alveole la capăt de străzi, toate astea îngustând grav partea carosabilă, eu nu mai am cum să merg într-o minimă siguranță cu bicla și nu cred că e vina șoferilor (sunt și șofer printre altele și am aceleași probleme când conduc).

Așa că… în toamna asta am decis că siguranța mea e pe primul loc și am început să deplasez peste 2 tone de mașină alimentată cu motorină, în loc de biclă (nu mă afectează că plătesc parcare, iau amenzi dacă e cazul, etc.). O fac pentru siguranța mea și atât.

Autorul postării este curios cum vede primarul Radu Mihaiu această situație și care ar fi alternativele puse la dispoziție pentru cei care nu vor să meargă cu mașina, ci cu bicicleta, după ce au fost anunțate investiții record în reabilitări.

Înțeleg foarte bine că mașinile poluează și sufocă orașul, dar care e alternativa pentru ăia ca mine care nu vor fi niciodată pietoni (piste sunt doar pe randările din flyerele electorale și partea carosabilă e mai îngustă).

8,7 kilometri de piste de biciclete se află în Sectorul 2

În aprilie 2023, Primăria Sectorului 2 anunța că a scos la licitație în SICAP un contract de 1,8 milioane lei pentru servicii de proiectare a unei rețele de piste de biciclete de 36,45 kilometri în sector, obiectiv de investiții inclus în PNRR, potrivit economedia.ro. Ar urma să fie amenajate 10 trasee care să conecteze puncte importante din oraș.

În 2022, PS2 spunea că Bucureștiul are doar 32 de km de piste. Din cei 32 de km, 8,7 kilometri se află în Sectorul 2 – pe Șos. Pantelimon și Fabrica de Glucoză, adică extrem de puțin.

Până în prezent, autoritățile promit amenajarea acestor piste pentru biciclete care ar ajuta la decongestionarea traficului și reducerea poluării și anunță că „se lucrează” la proiect.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies