LA MINE-N CARTIER

O bucureşteancă,reclamată de vecini pentru că avea animale domestice în curte,printre care şi un ţap

Primarul Cristian Popescu – Piedone a fost semnalat de cetăţenii – rezidenţi ai străzii Intrarea Căscioarelor, referitor la o situaţie neplăcută cu care aceştia se confruntă. Totul s-a întâmplat joi, 2 iulie a.c., în cadrul verificărilor pe care edilul le întreprinde zilnic în teren. 

Oamenii s-au plâns că vecina lor creşte în gospodărie animale domestice de consum, printre care un ţap, dar şi păsări domestice de consum, încălcând flagrant normele de salubrizare şi igienizare impuse pe raza Municipiului Bucureşti prin H.C.G.M.B nr. 120/2010, privind normele de salubrizare şi igienizare.

Conform antena3.ro, ţapul Bălan e vedetă în cartier, iar în casă e şef, pentru că doarme în pat cu stăpâna. Oricât de mult îşi doresc autorităţile să-l trimită unde îi e locul, stăpâna ţapului nu renunţă la el.

Chiar dacă în Capitală e interzis să creşti astfel de animale, Primăria nu a putut până acum să-i ia animalul femeii, menţionează sursa citată.

Vecinii femeii s-au plâns că atunci când ţapul a ieşit din curte i-a atacat şi i-a alergat pe stradă pe unii dintre ei.

Primăria va curăţa curtea femeii şi va sesiza Direcţia de sănătate publică. Dacă legea va fi aplicată, proprietara animalului riscă o amendă de până la 500 de lei şi ar putea fi obligată să renunţe la Bălan.

Potrivit art. 33 din respectivul normativ adoptat de Municipalitate, „se interzice creşterea sau întreţinerea în gospodării individuale a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor şi viermilor de mătase şi asimilate acestora, cu excepţia animalelor de companie”, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro de Primăria Sectorului 4.

„De altfel, acesta nu reprezintă un caz singular, la Primăria Sectorului 4 fiind transmise şi alte sesizări, cu privire la persoane care, în gospodării individuale sau chiar în apartamente de bloc, găzduiesc animale domestice pe care le consideră de companie, încălcând normele de convieţuire socială.

În consecinţă, Edilul Sectorului 4 a decis ca Poliţia Locală Sector 4 să intensifice verificările şi să adopte măsurile care se impun, pentru a fi soluţionate astfel de situaţii, care induc disconfort comunităţii locale, încălcând şi normele privind protecţia drepturilor animalelor”, se mai arată în comunicatul citat.

„Rămânem în teren şi răspundem sesizărilor transmise de cetăţeni în acest sens. Contăm pe sprjinul instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pentru a reuşi să reglementăm împreună astfel de situaţii. În cazul de astăzi, luând în calcul situaţia materială precară, respectiva familie trăind la limita subzistenţei, am decis să aplicăm doar un avertisment. Însă, în situaţia în care nu se vor conforma somaţiilor, toţi cei identificaţi în culpă vor fi sancţionaţi corespunzător şi vor trebui să intre în legalitate”, a declarat şi Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4, în comunicatul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button