Un bucureștean nu a știut unde să își pună bicicleta și s-a gândit să o scoată de pe balcon. Cu ajutorul vecinului de dedesubt, a găsit un loc perfect

18 apr. 2023
13128 afișări
Un bucureștean nu a știut unde să își pună bicicleta și s-a gândit să o scoată de pe balcon. Cu ajutorul vecinului de dedesubt, a găsit un loc perfect
Un bucureștean nu a știut unde să își pună bicicleta și s-a gândit să o scoată de pe balcon. Cu ajutorul vecinului de dedesubt, a găsit un loc perfect. Sursa foto: Facebok/ Scară, frumos

Un bucureștean nu știa unde să își pună bicicleta, așa că ce s-a gândit? A pus-o pe balcon, dar nu așa, oricum. Bucureșteanul a scos bicicleta în afara balconului și a pus-o pe partea de sus a balconului de dedesubt.

„Rastel, frumos”

Pagina de Facebook „Scară, frumos” este cunoscută pentru postări deosebite în ceea ce privește decorul blocurilor și a scărilor acestora.

Un bărbat a postat pe pagina de Facebook o imagine cu o bicicletă care era pusă într-un mod inedit. Bicicleta era poziționată pe partea de sus a balconului de la etajul de dedesubt. Bucureșteanul care și-a pus bicicleta „pe balcon” stătea la etajul 2 al unui bloc de pe strada Tohani din Capitală.

Bărbatul care a surprins bicicleta a scris în descrierea postării „Rastel, frumos”. Pentru cei ce nu știu, rastelul este un suport compartimentat, făcut din bare de lemn sau de metal, pentru păstrarea armelor, a schiurilor, a bicicletelor etc. conform DEX.

Mai mulți internauți s-au amuzat pe seama postării respective și au adăugat și câteva comentarii de-a dreptul haioase.

Câteva dintre comentarii

  • „200 iq move, respect” – P. A.
  • „A spălat-o și a pus-o la uscat!” – C. L.
  • „Să trăiască vecinuțul pentru rastelul ăsta super șmecher.” – F. D. S.
  • „Noi râdem, dar am văzut asta în vestul balcanic fără prea multe întrebări.” – V. C.

Unde își pot depozita bucureștenii bicicletele

Conform Știrile ProTV, în anul 2022 au fost puse la dispoziția bucureștenilor primele parcări pentru biciclete, în apropierea unor stații de metrou. Parcările de biciclete se află în Sectorul 6 al Capitalei.

Un loc costă 100 de lei pe an și poate fi rezervat de oricine. Se respectă regula „Primul venit, primul servit”.

Locurile pot fi rezervate printr-o cerere la Primăria de sector, iar o familie are dreptul la cel mult două locuri.

Bucureștenii care vor să își depoziteze bicicletele în siguranță pot opta pentru un astfel de loc. Accesul se face doar pe bază de cartelă, 24/24, în fiecare zi din an. De asemenea, locația este supravegheată video.

Parcările sunt patru la număr, iar fiecare spațiu are 25 de locuri.

Paul Moldovan, Administrator public al Sectorului 6 a declarat că:

Sunt trei camere de luat vederi. Toate sunt legate la dispeceratul politie locale.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies