Un bucureștean la capătul răbdării prin “Păduricea de Stâlpișori”, acest trend urban cu accente dubioase. “Nu era mai logic să prelungească spațiul verde de pe axul drumului?”

13 nov. 2023
17775 Afișari
Un bucureștean la capătul răbdării prin “Păduricea de Stâlpișori”, acest trend urban cu accente dubioase. “Nu era mai logic să prelungească spațiul verde de pe axul drumului?”
Un bucureștean la capătul răbdării prin “Păduricea de Stâlpișori”, acest trend urban cu accente dubioase. “Nu era mai logic să prelungească spațiul verde de pe axul drumului?” | Foto: felix Costin/Ai parcat ca un bou București/FB

Când primii stâlpișori au apărut în viețile noastre de bucureșteni, ideea părea chiar bună. Pietonii  care se frecau de mașinile parcate pe trotuar au sărbătorit fericiți, probabil unii (cei mai enervați de parcările de pe trotuare) au dat și petrecere.

De asemenea, stâlpișorii le păreau o idee strălucită și șoferilor care NU conduc pe liniile de tramvai și stau la câte cinșpe semafoare, spre deosebire de cei care se simt vatmani, aleargă aroganți pe lțângă, după care se enervează că nu îi lași să se bage în fața ta, că le-a apărut stația STB în drum și îi încurcă.

„Sâlpișorii de București”, caz clasic de salt de la o idee OK la un delir total

Totuși, ca orice idee ok sau chiar bună, ea durează ce durează, după care „se” strică. O ia razna. În cazul de față, „razna” se traduce prin abuz de. De la „niște stâșpișori” pe ici, pe ccolo, pe unde chiar păreau sau chiar erau necesari, au apărut păduricile. Ca și cum ar fi prins viață, s-ar fi amorezat între ei și s-ar fi pus pe făcut copii cu nemiluita.

Sectorul 2 pare, de departe, Regatul Stâlpișorilor din Împărăția București. Sunt zone în care efectiv nu reușești să-i numeri… Știți cum e când ai de numărat mai mult și un ciripit ori un te miri ce „te greșește” în cap și trebuie s-o iei plin de spume de la început și nu mai ții minte dacă rămăsesei la 1254 sau la 1245? cam așa și cu stâlpișorii.

Problema e că, în deja multe cazuri, ar exista și alte soluții realmente mai iscusite, după cum subliniază și un bucureștean, membru al comunității „Ai parcat ca un bou București”:

Pe Vatra Luminoasă au fost instalați acești stâlpișori galbeni în ideea de a nu se mai parca acolo. Dar dacă ne uităm mai atent, observăm că stâlpișorii vin ca o continuare a spațiului verde de pe axul drumului.

Iar bucureșteanul subliniază că soluția cea mai logică/firească ar fi fost prelungirea spațiului verde, ceea ce ni se pare și nouă, din birou, o observație foarte îndreptățită. La fel pare și întrebarea cu care închide bucureșteanului descrierea situației cu multe bețe galbene de pe Vatra Luminoasă:

 Oare cu ce se tratează obsesia asta pentru stâlpișori? 

Ce s-a mai întâmplat în ultimele ore în București:

Cookies