Un bucureștean din Sectorul 6 a lăsat gunoiul la colțul de blocului și a plecat. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei

14 sept. 2022
3327 Afișari
Un bucureștean din Sectorul 6 a lăsat gunoiul la colțul de blocului și a plecat. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei
Un bucureștean din Sectorul 6 a lăsat gunoiul la colțul de blocului și a plecat liniștit. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei | Sursă foto: Facebook-PS6

Un bărbat din Sectorul 6 a fost sancționat cu o amendă contravențională de către polițiștii locali pentru că a ales să își arunce gunoiul la colțul blocului, pe domeniul public.

Un bucureștean din Sectorul 6 a lăsat gunoiul la colțul de blocului și a plecat

Primăria Sectorului 6 le atrage atenția cetățenilor că strada nu este coșul lor de gunoi și că cei ce aleg să lase deșeurile pe domeniul public riscă să fie amendați de către polițiști.

Nu puteți arunca gunoiul pe domeniul public crezând că nu vă vede nimeni!

Florin, un bărbat de 44 de ani din Sectorul 6, și-a încercat norocul. Își renovează apartamentul în perioada aceasta, iar molozul rezultat l-a pus în saci, pe care i-a abandonat în grădina din fața blocului său de pe strada Valea Călugărească.

Probabil s-a uitat atent în stânga, în dreapta… niciun vecin. A lăsat gunoiul, revărsat pe jumătate pe trotuar, și s-a întors în casă.

Bărbatul a fost depistat ușor, cu toate că la momentul la care a lăsat molozul nu a fost observat de nici unul dintre vecini.

O echipa de poliție ce se afla în patrulă, a observat sacii de moloz și a intrat în bloc pentru a identifica făptașul. Găsirea acestuia a fost simplă, având în vedere gălăgia de renovări ce venea din apartamentul acestuia.

Bărbatul a recunoscut fapta și a încercat să motiveze gestul spunând: „Credeam că vine Urbanul și le ridică”.

Bărbatul a fost amendat și pus să strângă gunoaiele

Pentru această faptă bucureșteanul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei. De asemenea, acesta a fost obligat de polițiști să ridice gunoiul din spațiul verde și să curețe locul.

Firma de salubrizare ridică doar gunoiul menajer din spațiile special amenajate. Când vine vorba despre gunoiul provenit din construcții, mobilier vechi, electrocasnice sau alte deșeuri voluminoase este necesară o solicitare a persoanelor fizice, iar acest serviciu se plătește.

Persoanele ce au de aruncat deșeuri voluminoase pot suna la Urban (021.413.91.15) și comanda preluarea acestora. Astfel, un echipaj va veni, în ziua stabilită, și va ridica deșeurile de la adresă. Iată care sunt costurile pentru ridicarea deșeurilor:

  • 13 lei/sac de moloz,
  • 7 lei/sac de deșeuri textile sau materiale vegetale
  • 130 de lei pentru mobilă, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc).

În cazul electronicelor, bucureștenii primesc bani pentru ridicare, mai exact 0,15 lei pe kilogram.

Aruncarea gunoiului pe domeniul public se sancționează. amenda pe care bucureștenii o riscă este între 2.000 și 5.000 de lei.

Cookies