Un bucureștean din Sectorul 6 a decis să lase gunoiul la colț de stradă. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei

25 iul. 2022
5452 afișări
Un bucureștean din Sectorul 6 a decis să lase gunoiul la colț de stradă. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei
Un bucureștean din Sectorul 6 a decis să lase gunoiul la colț de stradă. Poliția Locală l-a găsit și l-a amendat cu 2.000 de lei | Sursă foto: Facebook-PS6

Un bărbat din Sectorul 6 a fost sancționat cu o amendă contravențională de către polițiștii locali pentru că a ales să își arunce gunoiul la colț de stradă, pe domeniul public.

Un bucureștean care și-a lăsat gunoiul la colț de stradă a fost amendat cu 2.000 de lei

Primăria Sectorului 6 le atrage atenția cetățenilor că strada nu este coșul lor de gunoi și că cei se aleg să lase deșeurile pe domeniul public riscă să fie amendați de către polițiștii locali.

Nu stric la mine, nu fac mizerie pe proprietatea mea, ci afară, pe domeniul public. Aceasta e mentalitatea celor certați cu bunul simț. Aruncă pe stradă gunoaie, fac pagubă, rup, fură, mizând pe faptul că altcineva „e plătit” să curețe după ei.

La fel a gândit un bărbat din #Sectorul6 care, în această dimineață, și-a scos gunoiul din curte, a transmis Primăria Sectorului 6.

Bărbatul a decis să arunce zeci de saci de gunoi, plini cu materiale provenite din construcții, gunoi menajer, cartoane și materiale plastice. Le-a lăsat la intersecția străzilor Boziilor și Cărămidăriei.

Polițiștii l-au depistat și l-au amendat pe bărbatul ce nu a respectat legea. Amenda încasată de acesta a fost de 2.000 de lei, iar polițiștii l-au pus să curețe zona.

Zeci de amenzi date de la începutul anului

Cazul acesta nu este singular. De la începutul anului 2022, polițiștii locali au dat zeci de amenzi bucureștenilor ce îți lăsau gunoaiele pe domeniul public. Valoarea totală a sancțiunilor ajungând la 274.000 de lei.

Peroanele ce lasă pe domeniul public saci cu deșeuri riscă să primească o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Firmele de salubrizare ridică gratuit doar deșeurile ce sunt depozitate în locuri special amenajate. În schimb, ridicarea gunoaielor abandonate pe domeniul public se plătește suplimentar, din buzunarul tuturor cetățenilor.

Plătim toți pentru nesimțirea unora, scrie PS6.

Persoanele ce au de aruncat deșeuri voluminoase pot suna la Urban (021.413.91.15) și comanda preluarea acestora. Astfel, un echipaj va veni, în ziua stabilită, și va ridica deșeurile de la adresă. Iată care sunt costurile pentru ridicarea deșeurilor:

  • 13 lei/sac de moloz,
  • 7 lei/sac de deșeuri textile sau materiale vegetale
  • 130 de lei pentru mobilă, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc).

În cazul electronicelor, bucureștenii primesc bani pentru ridicare, mai exact 0,15 lei pe kilogram.

Cookies