Un bucureştean a pus în pericol siguranţa oamenilor printr-un post de radio pirat

de:
03 dec. 2011
0 Afișari
Un bucureştean a pus în pericol siguranţa oamenilor printr-un post de radio pirat

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5 au început urmărirea penală împotriva lui M. Alexandru, în vârstă de 29 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de emitere sau retransmitere de programe fără licenţă audiovizuală, licenţă de emisie, autorizaţie tehnică de funcţionare sau autorizaţie de retransmisie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie – noiembrie 2011, bucureşteanul, folosind diferite pseudonime, a emis neautorizat muzică diversă, pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională. Astfel, bărbatul a pus în pericol vieţi omeneşti prin perturbarea serviciilor de comunicaţie şi radio-navigaţie aeronautică, inclusiv a serviciilor de alarmare în caz de dezastre, conform anchetatorilor.

Vineri, în baza autorizaţiei eliberată de către Judecătoria Sectorului 5, oamenii legii au efectuat o percheziţie la adresa de unde emitea postul de radio pirat. În urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor, aparatura necesară emisiei, respectiv un sistem de calcul, codor stereo şi două antene bipolare ce erau amplasate pe acoperişul imobilului.

Cookies