ARHIVA B365

Factură de 8.000 de euro la Orange, plătită de un bucureştean

Dacă o persoană plăteşte în medie, lunar, 52 de lei pentru un abonament de telefonie mobilă şi 29 de lei pentru o cartelă preplătită, potrivit unui studiu realizat de The Gallup Organization România, la cererea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, bucureşteanul şi-a permis să achite într-o lună echivalentul a peste 600 de abonamente medii. Potrivit reprezentanţilor celui mai mare operator de telefonie mobilă din România, factura de 8.000 de euro a fost emisă pentru un singur număr de telefon.

Românii nu ştiu ce tarife aplică operatorii telecom

Studiul Gallup, citat de Capital.ro, arată că românii nu ştiu nici măcar ce tarife practică propriul furnizor de telefonie mobilă. Astfel, dintre utilizatorii de abonamente, 21% dintre respondenţi ştiu care este costul unui apel de un minut în aceeaşi reţea de telefonie mobilă, 18% susţin că ştiu care este tariful unui apel de un minut către alte reţele mobile şi 10% cunosc costul unui apel de un minut către o reţea de telefonie fixă.

Jumătate din utilizatori folosesc cel puţin o cartelă SIM de la Orange, pondere care plasează operatorul de telefonie mobilă pe primul loc în piaţa locală de profil. 35% dintre români folosesc servicii de telefonie mobilă de la Vodafone, 25% de la Cosmote, 9% de la RDS şi 1% de la Zapp.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button