Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană. Ce boli pot transmite șobolanii

28 iul. 2021
281 afișări
Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană. Ce boli pot transmite șobolanii
Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană

Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană. Totul s-a întâmplat marți seară în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei din imediata apropiere a Pieței Romană, în plin centrul Capitalei.

Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană. Am ajuns și la asemenea întâmplări. În București, capital europeană, în 2021.

Tânărul care a fost mușcat are 26 de ani și ieșise din casă pentru a prelua comanda pe care o făcuse la o firmă care livrează mâncare. Totul s-a întâmplat în fața porții casei în care locuiește, iar victima a povestit, pentru Antena3, cum s-a petrecut totul.

Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană

Un bucureștean a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană

Acesta a precizat că animalul s-a înfipt în piciorul lui și, desi a încercat să se apere și să îl  îndepărteze cu piciorul, acesta nu s-a speriat deloc.

Vă recomandăm și: Cum se descurcă marile orașe ale lumii cu șobolanii. Ce poate învăța Bucureștiul de la aceste metropole

”Eram cu băiatul de la livrări și am simțit ceva pe picior, apoi o mușcătură foarte dură. L-am văzut, era deja înfipt în picior, nu a fugit, nu a avut nicio reacție, am dat cu piciorul în el, am aruncat telefonul, și am pus mâna pe el și l-am aruncat, alfel nu știu ce s-ar fi întâmplat”, a spus tânărul mușcat.

Victima a sunat imediat la 112 și a povestit incidentul, iar cei de acolo i-au recomandat să nu aștepte salvarea și să meargă imediat la spital. Bucureșteanul a ajuns la spitalul Matei Balș și a primit pe loc antitetanos și antirabic, urmând ca în următoarele cinci săptămâni să facă tratament.

Ce boli pot transmite șobolanii

Mușcătura de șobolan este foarte periculoasă, ea putând provoca boli precum Tetanus, cu o rată a mortalității de aproximativ 20-25% sau Sodoku, care se numește ”boala mușcăturilor de șobolan”. Conform statisticilor, dacă sodoku nu este tratat, în aproximativ 10% din cazuri duce la moartea pacientului.

Mai mult, mușcăturile de șobolan pot produce Leptospiroza, care în 50% din cazuri necesită tratament în unitatea de terapie intensivă sau Pseudotuberculoza (yersinioza), principalul pericol al acesteia fiind posibila dezvoltare a complicațiilor – meningită, poliartrită, osteomielită și miocardită.

Sursa foto: Antena3

Cookies