Condiţii groaznice într-un spital din Capitală, semnalate de un bărbat care și-a internat soția FOTO

de:
04 feb. 2015
1 Afișari
Condiţii groaznice într-un spital din Capitală, semnalate de un bărbat care și-a internat soția FOTO

Bărbatul a trimis mai multe fotografii în care prezintă condițiile groaznice din spital, către Libertatea.

Persoana de la Ministerul Sănătății contactată de reporterii Libertatea, a declarat, inițial, când a văzut fotografiile: „Nu ne ocupăm noi de penitenciare, aţi greşit”. Când s-a lămurit că fotografiile trimise erau dintr-un spital, a declarat „Ah, da? În cazul acesta o să vă trimitem un răspuns”.

Unitatea sanitară în cauză este Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în care omul şi-a internat soţia. Marian Matei, în vârstă de 51 de ani, s-a declarat supărat că puşcăriaşii câştigă procese la CEDO pentru condiţiile proaste din penitenciare („ceaiul a fost rece, mâncarea, cam fără carne de vânat, sala de sport nu avea şi săbii de scrimă, spaţiul de plimbare era fără grădini japoneze”), în timp ce „copiii se îmbolnăvesc pe viaţă, femeile abuzate nu au loc în adăposturile pentru mamele bătute de nemernici şi unii bolnavi mor cu zile în spitalele groazei”.

„Omul are dreptate! Unele lucruri se pot face, aşa cum se face acum un pavilion central nou, altele nu se pot face. Folosim resursele financiare puţine pe care le primim. Dacă banii alocaţi doar pentru bordurile din marmură puse între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia, de pildă, ar fi fost alocaţi spitalului nostru, unitatea ar arăta acum altfel!”, a declarat profesor dr. Ioan Cordoş, managerul  Spitalului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Însă nu numai interiorul spitalului arată absolut inadmisibil, ca după război, ci şi faţada, ce pare gata să se prăbuşească oricând peste trecători.

Cookies