Un bucureştean a donat 4.500 de euro pentru a combate criza financiară

de:
01 nov. 2010
0 Afișari
Un bucureştean a donat 4.500 de euro pentru a combate criza financiară

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB), de la deschiderea contului de donaţii pentru combaterea efectelor crizei economice, în luna iunie, şi până în prezent, 356 de bucureşteni au cotizat în total suma de 32.285 de lei. Cei mai mulţi bani au fost strânşi în Capitală în cursul lui iunie, adică 20.958 de lei, apoi în septembrie 8.677 lei. Bucureştenii s-au dovedit a fi cel mai puţin generoşi în lunile iulie şi august când au fost adunaţi câte 1.900 de lei, respectiv 750 de lei.

Cea mai mare donaţie făcută la DGFPMB aparţine unui bucureştean care a lăsat la casierie 18.698 de lei. Prin comparaţie, preşedintele Traian Băsescu a donat în septembrie 5.027 de lei pentru acelaşi scop, combaterea efectelor crizei economice. Şeful statului şi-a mai virat, începând cu luna mai, salariul în Fondul „Solidaritatea”, cu o sincopă în cursul verii, când presa a dezvăluit că serviciul financiar al preşedinţiei nu transferase banii la trezorerie. Cea mai mică sumă depusă este echivalentul a 10 lei.

Suma colectată la nivel naţional pentru combaterea efectelor crizei economice depăşeşte 720.000 de lei. Finanţiştii susţin că toate donaţiile făcute se constituie în venituri la bugetul de stat.

Cookies