Un bucureștean a descărcat moloz cu basculanta pe un teren din Militari. A fost amendat de Poliția Locală S6 și în 5 zile trebuie să-l ridice

02 apr. 2024
3759 Afișari
Un bucureștean a descărcat moloz cu basculanta pe un teren din Militari. A fost amendat de Poliția Locală S6 și în 5 zile trebuie să-l ridice
Un bucureștean a descărcat moloz cu basculanta pe un teren din Militari. A fost amendat de Poliția Locală S6 și în 5 zile trebuie să-l ridice | Sursă foto: PS6-Facebook

Un bucureștean ce a decis să descarce o basculantă de moloz pe un teren din Militari a fost prins și amendat de Poliția Locală Sector 6. Pe lângă sancțiune, bărbatul a fost anunțat că are la dispoziție un termen de 5 zile pentru a strânge mizeria lăsată în urmă.

Un bucureștean a descărcat o basculantă de moloz pe un teren din S6

Aproximativ 30 de mc de deșeuri provenite din construcții au fost lăsate pe un câmp din Sectorul 6 al Capitalei de un bucureștean. Bărbatul, proprietar al terenului aflat pe strada Drumul Ciorogârla, graniță cu județul Ilfov, a venit cu o basculantă pentru a descărca mizeria.

Un cetățean care a observat situația, a sesizat poliția locală. Agenții care au ajung la fața locului au început  verificările, identificând în scurt timp persoana care a încălcat legea:

L-au identificat rapid pe cel care a aruncat. Este vorba chiar de proprietarul terenul. Prin firma sa, acesta deține mai multe terenuri în Sectorul 6.

Bărbatul le-a transmis polițiștilor că: „Pe proprietatea mea am dreptul să fac ce vreau”. Cu toate astea, acest lucru nu este adevărat.

Respectivul bucureștean a fost sancționat cu suma de 50.000 de lei pentru că a depozitat necontrolat deșeuri, conform OUG 195/2005, privind protecția mediului.

De asemenea, acesta a fost informat că are la dispoziție un termen de 5 zile pentru a ridica molozul lăsat pe respectivul teren.

Primăria Sectorului 6 a transmis:

Aceste deșeuri (materiale grele și solide, precum beton, fier, oțel) se descompun foarte greu și pot provoca contaminarea solului și a apei, dar și afectarea habitatului natural.

Sunt și inestetice.

Deșeuri din construcții descărcate pe un teren privat din Sectorul 6
Deșeuri din construcții descărcate pe un teren privat din Sectorul 6 | Sursă foto: PS6-Facebook

Ce pot face bucureștenii din S6 cu deșeurile din construcții

Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6 sunt anunțați că se pot descotorosi de acest tip de deșeuri apelând la serviciile companiei de salubrizare Urban. Mai precis, cetățenii au la dispoziție următoarele variante:

  • În cazul în care nu au un volum mare de deșeuri:

Bucureștenii pot cumpăra saci speciali de câte 30 de km – preț 13 lei/sac. Costul include colectarea și transportul, și pot fi achiziționați online (la ACEST link) sau telefonic (021.413.91.15).

După umplerea sacilor, bucureștenii trebuie să sune la numărul de telefon de pe sacul primit pentru a stabili ora, data și adresa de preluare a deșeurilor.

  • În cazul în care au un volum mare de deșeuri:

Bucureștenii pot comanda un container special, cu o capacitate de 7 mc. Prețul este de 30,23 de euro/mc + TVA. Container va fi amplasat la adresa unde este necesar (pe domeniul public sau pe proprietatea beneficiarului). 

Amplasarea containerului se face pentru o perioadă maximă de 48 de ore. Dacă acest termen este depășit, cetățenii vor achita o taxă de chirie pe container (40 de euro + TVA/lună).

Când acesta este umplut, oamenii trebuie să contacteze firma Urban pentru golirea lui.

Date de contact pentru Urban:

Cookies