Un bucureștean decis să facă prima baie în mare, probabil cu tot cu mașina. Mai întâi, se joacă un pic cu bolidul la mal

27 apr. 2024
4159 afișări
Un bucureștean decis să facă prima baie în mare, probabil cu tot cu mașina. Mai întâi, se joacă un pic cu bolidul la mal
Un bucureștean decis să facă prima baie în mare, probabil cu tot cu mașina. Mai întâi, se joacă un pic cu bolidul la mal | Sursă foto: Mihai Z. /Facebook

1 Mai este tot mai aproape, iar bucureștenii pleacă din oraș pentru a prinde începutul sezonului estival pe litoral. Cu toate că schimbă orașul, unii dintre ei nu pot renunța la parcările neregulamentare cu care sunt obișnuiți din Capitală.

Astfel că, un bucureștean ajuns în Vama Veche a deci să-și parcheze mașina chiar pe plajă, cel mai probabil pentru a ajunge mai rapid în apa mării.

Un bucureștean și-a parcat mașina fix pe plajă, în Vama Veche

Parcările neregulamentare sunt un lucru cu care toți bucureștenii sunt obișnuiți. Chiar dacă sunt extrem de incomode, în special pentru pietoni, șoferii nu se sfiesc să lase mașinile pe trotuare, în intersecții, sau pe spațiile verzi din oraș.

De data aceasta însă, un bucureștean a decis să schimbe puțin peisajul. Astfel că, în loc să lase mașina la intrarea în bloc sau într-un parc, a decis să o pună pe nisip.

Șoferul a plecat la mare, cel mai probabil pentru a petrece de 1 mai, iar pentru că nu mai avea răbdare să facă prima baie în mare, acesta a decis să parcheze mașina chiar pe plajă.

Isprava lui a fost fotografiată, ajungând pe rețelele de socializare, și stârnind indignarea oamenilor. Iată fotografia:

Mașină parcată pe plajă în Vama Veche
Mașina parcată pe plajă în Vama Veche | Sursă foto: Mihai Z. -Facebook

Conform legilor în vigoare la acest moment, intrarea cu mașina pe plajele din România ce sunt utilizare în scop turistic este interzisă. Exceptate de la această regulă sunt doar vehiculele care asigură intervenții operative și utilajele de întreținere.

În cazul în care aceste prevederi nu sunt respectate, șoferii riscă o amendă usturătoare, conform Lege5.ro:

(1) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei (RON) și 20.000 lei (RON) săvârșirea de către persoane fizice sau juridice a următoarelor fapte:

k) circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a utilajelor de întreținere a plajelor.

De asemenea, pe plajele din România este interzis și accesul cu animalele de companie. Se face excepție în cazul câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies