Un bucureștean a dat cu MIR auto pe spațiul verde. „Mirul auto” e un autoturism care a devenit vedetă imediat după ce a parcat

18 mai 2023
1242 Afișari
Un bucureștean a dat cu MIR auto pe spațiul verde.
Un bucureștean a dat cu MIR auto pe spațiul verde. "Mirul auto" e un autoturism care a devenit vedetă imediat după ce a parcat. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer și-a luat mașină electrică ca să „protejeze mediul”, după care a parcat-o pe un spațiu verde din București.

„Unde parchează electrica, totul devine eco”

Un bucureștean și-a lăsat mașina electrică parcată neregulamentar pe un spațiu verde dintr-o zonă a Capitalei. Acest lucru nu a scăpat neobservat. Un trecător a văzut imediat parcarea șoferului și a fotografiat-o, după care a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Bărbatul a scris în descrierea postării:

Și-a luat electrică ca să fie prietenos cu mediul.” – S. C.

În imagine se observă cum șoferul și-a lăsat autovehiculul electric parcat pe un spațiu verde, deși toți șoferii care au autovehicule electrice sunt scutiți de plata taxelor de parcare, deci persoana respectivă ar fi putut parca pe un loc cu plată.

Mai mulți internauți au adăugat comentarii la postare în care au ironizat situația. Unul dintre ei a spus că unii șoferi nu își cumpără mașini electrice pentru a proteja mediul, ci pentru a economisi bani.

De ce credeți că lumea își ia electrică pentru mediu? Fac asta doar cu buzunarul lor…” a scris S. D.

Câteva dintre comentariile bucureștenilor

  • Se compensează. Plus că acolo, numai spațiu verde nu se poate numi!” – I. B.
  • „Unde parchează electrica, totul devine eco.” – A. C.
  • „Se MIR(ă) și el.” – G. D.
  • „Electrica nu poluează, doar paște iarba, adică e vegană…” – R. S.
  • „A pus-o acolo pentru a răsării un copac cu mașini electrice.” – G. I. M.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies