BAZAR

Un buchet de flori, vă rog!

În România, ca în multe alte domenii, de altfel, nu există încă o cultură a frumosului în societate. A şti să alegi un banal buchet de flori potrivit evenimentului ţine şi de o educaţie care s-a dezvoltat de mult în Vest dar la noi este încă rămasă în trecut. Singurul moment în care eticheta florilor este respectată în România este cel al unui buchet adus la o înmormântare sau priveghi: trebuie să aibă un număr par de flori. Dar cam atât!

De aceea, foarte puţini ştiu că industria floristică chiar are are nişte reguli care multora ar părea inspirate din matematică iar arta de a face un aranjament floral înseamnă mult mai mult decât ceea ce crede doamna foarte draguţă de altfel, din florăria de la colţul străzii.

Este realitatea de care s-a ciocnit şi Beatrice Stoicovici, wedding planner dar şi fondator şi manager la L’Atelier des Fêtes. Cu şcoala făcută “pe bune” în Elveţia şi Germania, doamna Stoicovici a preferat să se întoarcă acasă într-o industrie aflată abia la primii paşi. Şi pentru că, în România, a aflat că majoritatea clienţilor ştie ce vrea doar dacă e vorba de florile de nuntă, a început să o educe. Atelierele pe diverse teme, workshop-uri de creaţie şi evenimentele din cele mai diverse au reprezentat tot atâtea modalităţi de a le explica celor din jur că floristica înseamnă atât artă cât şi ştiinţă.

Buchetele de mireasă, ornamentele de cununie, decorurile de la biserică dar şi buchetele de oferit la ocazii speciale cum ar fi 1 Martie, 8 Martie, Sfântul Valentin sau Dragobete  pot face diferenţa atunci când nu ai inspiraţie. Materialele folosite de cei de la L’Atelier des Fêtes (şi nu numai) sunt cu adevărat de cea mai bună calitate. Un florist adevărat va şti întodeauna cum trebuie tratate florile, ce se poate combina şi ce nu, în ce cantităţi şi dimensiuni şi, mai ales, va şti să aducă nota de distincţie la un eveniment care nu are neapărat un buget imens.

Piaţa este cu siguranţă în creştere. Se estimează că este nevoie de peste 25.000 de oameni în această industrie care încă păşeşte timid. Cu siguranţă, este nevoie şi de mai multă educaţie de genul celei oferite de Beatrice Stoicovici, pentru ca oamenii să conştientizeze că de banii lor pot primi mai mult decât câteva plante adunate la întâmplare într-o folie de plastic: un obiect autentic de artă.    

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button