Un brăilean a venit în București și a parcat în fața unei scări de bloc. „Trebuia să lăsați ușa deschisă ca să poată omul să parcheze direct în casă”

17 sept. 2023
8078 Afișari
Un brăilean a venit în București și a parcat în fața unei scări de bloc.  „Trebuia să lăsați ușa deschisă ca să poată omul să parcheze direct în casă”
Un brăilean a venit în București și a parcat în fața unei scări de bloc. „Trebuia să lăsați ușa deschisă ca să poată omul să parcheze direct în casă”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer venit în București a parcat chiar în dreptul unei scări de bloc. Un bucureștean a rămas uimit când a văzut mașina în fața ușii.

„Trebuia scoasă ușa ca să poată omul să parcheze direct în casă”

Un brăilean a venit în București și a parcat neregulamentar, în fața ușii unei scări de bloc. Când să iasă din bloc, un bucureștean a observat că vehiculul era parcat chiar la ieșire.

Bărbatul a scos telefonul, a fotografiat mașina și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Foarte frumos la București.”

Mașină parcată în fața unei scări de bloc
Mașină parcată în fața unei scări de bloc. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Postarea a fost văzută de zeci de persoane. Unele dintre ele au adăugat câteva comentarii de-a dreptul comice, prin care au ironizat parcarea neregulamentară a șoferului.

Câteva dintre comentarii

  • „Ușa metalică nu e bine poziționată corect. Trebuie scoasă să poată parca omul în casă mașina.” (F. F. D.)
  • „Dacă nu lăsați ușa deschisă, așa parca și omul direct în scară.” (A. C. J.)
  • „Nu a parcat bine, trebuia cu spatele. Cum ieșea din scară să poată scoate/pune în portbagaj.

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

În București sunt des întâlnite parcările regulamentare. Nu e prima dată când un șofer parchează în fața unei scări de bloc.

Vezi și:

Însă, parcarea neregulamentară poate fi sancționată cu amenzi destul de mari.

Potrivit Antena 3 CNN, amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

De asemenea, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies