Un bloc interbelic ajuns în paragină va fi readus la viață, promite Nicușor Dan. E vorba de  clădirea de patrimoniu de pe Strada Sfinţilor nr. 4

24 oct. 2022
1902 Afișari
Un bloc interbelic ajuns în paragină va fi readus la viață, promite Nicușor Dan. E vorba de  clădirea de patrimoniu de pe Strada Sfinţilor nr. 4
O veste bună și una rea: Nicușor Dan vrea să învie un bloc Art Deco din București, numai că mai sunt cu sutele. “Cu o clădire nu se face primăvară”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță azi, pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru refacerea blocului de pe strada Sfinților nr. 4:

Cu ajutorul arhitecţilor şi al proprietarilor, un alt imobil construit în perioada interbelică va fi readus la viaţă. Este vorba de blocul din Strada Sfinţilor nr. 4, pentru care am semnat zilele acestea Certificatul de Urbanism în vederea renovării şi refacerii finisajelor exterioare şi interioare.

Fațadele vor fi refăcute integral, la fel și finisajele interioare

Clădirea va fi refăcută și la interior, și la exterior;

Proiectul propune refacerea integrală a faţadelor, prin demontarea închiderilor perimetrale ale unor balcoane, realizate făra autorizație de construire, redând astfel orașului fațada originală interbelică. Tâmplăria actuală, care este degradată, va fi înlocuită cu una nouă, iar uşa din fier forjat de la intrarea în imobil, specifică epocii, va fi păstrată, recondiţionată și adusă la forma inițială. La interior, vor fi renovate integral finisajele şi tâmplăria, fiind păstrat mozaicul treptelor scării de culoare neagră.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies