ȘTIRI

Un bloc din Bucureşti, nominalizat pentru Premiul Uniunii Europene pentru arhitectură

ADN Birou de Arhitectura se afla pe shortlist-ul Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura – Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasa competitie de profil din Europa. Biroul de arhitectura, singurul din Romania care a ajuns in finala competitiei de anul acesta, a fost nominalizat cu proiectul Urban Spaces, informează casamea.ro.

Situata in Bucuresti, pe strada Dogarilor, cladirea Urban Spaces ofera o imagine contemporana asupra locuintelor, precum si flexibilitate si diversitate pentru ocupantii acestora. Prin spatii relativ mici, completate de spatii comune mai largi, dar si printr-o tipologie diferita a apartamentelor, locatarii se pot bucura de o alternativa adecvata pentru centrul orasului actual, precizează creatorii săi. 

Blocul a fost premiat  în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Bienalei Naţionale de Arhitectură. 

In cursa pentru castigarea premiului Mies van der Rohe 2015, alaturi de ADN Birou de Arhitectura, concureaza unele din cele mai mari nume ale arhitecturii contemporane. Au fost selectate 420 dintre cele mai creative si inovatoare proiecte din toata Europa, dintre care numai 40 se afla in shortlist-ul competitiei, iar dintre acestea doar doua sunt proiecte rezidentiale. In juriu se afla expertii de la Fundatia Mies van der Rohe, membri ai Comisiei Europene si arhitecti de renume. In faza finala a competitiei vor intra numai 5 proiecte, iar acestea vor fi anuntate la Londra, la sfarsitul lunii februarie. Lucrarile participante pot fi vizitate la Barcelona School of Architecture pana pe data de 19 martie. Castigatorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, in urma prezentarii proiectelor pe 8 mai, in Barcelona.

ADN Birou de Arhitectura a fost infiintat in anul 2003 si este condus de arhitectii Andrei Serbescu, Adrian Untaru si Bogdan Bradateanu. La finele anului trecut, biroul a lansat albumul „Locuind impreuna, 6 blocuri de ADN BA”, ce contine o prezentare detaliata a celor mai renumite cladiri bucurestene semnate de companie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button