Un bloc de 6 etaje (plus 4 niveluri la subsol) ar putea răsări în spate la ParkLake Mall. Proiectul va fi discutat, din nou, în ședința de joi a Consiliului local Sector 3

25 ian. 2023
431 Afișari
Un bloc de 6 etaje (plus 4 niveluri la subsol) ar putea răsări în spate la ParkLake Mall. Proiectul va fi discutat, din nou, în ședința de joi a Consiliului local Sector 3
Un bloc de 6 etaje (plus 4 niveluri la subsol) ar putea răsări în spate la ParkLake Mall. Proiectul va fi discutat, din nou, în ședința de joi a Consiliului local Sector 3 | Sursă foto: Google Maps

Un bloc de șase etaje ar putea fi construit în spatele mall-ului ParkLake, chiar la marginea parcul IOR. Pe lângă cele 6 etaje, acesta ar putea avea și patru subsoluri + parte.

Planul Urbanistic de Detaliu urmează să fie pus în discuție de către Consiliului Local Sector 3 în ședința ce va avea loc joi, 26 ianuarie 2023.

Un bloc ar putea apărea între ParkLake și IOR

Planul Urbanistic de Detaliu pentru realizarea acestui bloc în imediata apropiere a parcului IOR din Sectorul 3 a mai fost respins până acum de cinci ori, conform HotNews.ro.

Motivul respingerii a fost că mai mulți consilieri ai USR consideră că traficul rutier din zonă ar fi grav afectat, deoarece accesul din bulevard spre clădire s-ar face printr-o străduță .

Avizul pentru construirea acestui bloc a fost obținut în baza PUZ Sector 3. Cu toate astea, PUZ-ul a fost anulat definitiv de către instanța de judecată încă din anul 2021. Acum, pe respectivul teren s-ar putea ridica un bloc cu maxim 4 etaje și ar putea fi realizat doar de 30% din suprafața terenului, transmite HotNews.ro.

De asemenea, pentru construirea clădirii Plan Urbanistic de Detaliu aprobat de Consiliul Local nu este suficient, conform PUG-ului. Pentru ridicarea unui bloc este necesară elaborarea unui PUZ pentru zona respectivă care să fie aprobat de către:

  • Primăria Municipiului București,
  • Consiliul General.

Consilierii URS anunță că nu vor vota proiectul

Consilierii din cadrul USR au anunțat că nu vor vota acest proiect. Cu toate astea, ei susțin ca acesta ar putea fi aprobat, dacă primește votul consilierilor PNL.

Dezvoltatorul imobiliar a dat în judecată Consiliul Local după ce PUD-ul a fost respins de cinci ori, dorind ca instanța să-i oblige să aprobe acest proiect imobiliar. Cu toate astea, procesul a fost pierdut în primă instanță, după cum a informat, Mihaela Văcaru, consilier local din partea USR.

De asemenea, Mihaela Văcaru a informat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că certificatul de urbanism va expira în data de 28 ianuarie 2023.

Presiune mare să fie vot joi, a declarat consilierul local din partea USR.

PUZ-ul, în baza căruia a fost obținut certificatul de urbanism, modificase Planul Urbanistic General, iar zona a fost încadrată ca M3 – zonă mixtă cu clădiri înalte. Cu toate astea, în noiembrie 2021, acesta a fost anulat pe motiv că fusese aprobat ilegal

Acum, nu rămâne decât să vedem care va fi verdictul dat de către Consiliul Local Sector 3, după ședința de joi. Dezvoltatorul imobiliar este ParkLake Bussines Center, iar suprafața pe care ar urma să fie realizat blocul are circa 7.660 de metri pătrați.

Cookies