Un bloc de 4 etaje ar putea fi construit într-un parc din București

de:
18 mai 2016
2 Afișari
Un bloc de 4 etaje ar putea fi construit într-un parc din București

Circa 800 mp din cei 2.000 ai parcului au fost retrocedati, iar acum investitorul vrea sa construiasca, informeaza hotnews.ro. Proiectul a fost prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. 

Mai precis, proprietarul Valentin Nicusor Dumitru vrea sa construiasca, la adresa str. Pecineaga nr. 71D, sector 5, un bloc de locuinte cu subsol, parter si patru etaje. Indicatorii urbanistici ceruti sunt CUT – 1,5 si POT- 30%. Proiectantul proiectului este biroul URBAN AMBITION.

In cadastrul verde al Primariei Capitalei terenul figureaza ca spatiu verde, respectiv Parcul Pecineaga si o baza sportiva. Potrivit informatiilor furnizate de municipalitate, pe teren se afla 19 arbori. La Cartea funciara terenul este incadrat la categoria „curti constructii”.

Deocamdata, Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei nu a luat o decizie vizavi de acest proiect.

„Asteptam un raspuns de la Cadastru si un extras de Carte Funciara la zi fiindca situatia terenului este incerta, intr-un document al Primariei se spune ca este parc, in altul nu. In plus, asteptam o pozitie clara a celor de la Directia de Mediu din cadrul Primariei. Dupa ce vor exista aceste documente, se va lua o decizie”, a declarat pentru Hotnews.ro, Sorin Gabrea, seful Comisie de Urbanism de la Primaria Capitalei.

Dan Trifu, vicepresedintele Asociatiei Ecocivica, spune ca solutia pentru salvarea acestui spatiu verde si altora aflate in aceasta situatie este exproprierea.

„Din punctul nostru de vedere acest proiect incalca Legea Mediului – Ordonanta 114/2007 care spune ca nu mai poti schimba destinatia terenului indiferent de regimul juridic. Investititorul invoca faptul ca terenul a fost in proprietate si ca a avut o alta functiune, dar Legea Mediului este clara, nu se aplica retroactiv si ca atare starea la care l-a prins, aceea trebuie mentinuta, respectiv spatiu verde. Daca este amenajat ca spatiu verde, normal ca trebuie sa ramana spatiu verde. Pe teren este o amenajare de spatiu verde a Primariei sector 5, fiindca primariile nu stiu ca acele terenuri se vor retroceda si conform legislatiei in vigoare trebuie sa le amenajeze, in primul rand sa puna iarba si sa le intretina. Ca atare, ele au fost amenajate ca spatii verzi, apoi au fost retrocedate. Avem foarte multe situatii de acest fel si respectivele parcuri trebuie protejate. Solutia pe care o dam a fost ca aceste terenuri sa fie rascumparate de Primaria Capitalei si redate circuitului civil ca spatii verzi”, a explicat Dan Trifu.

Cookies