ȘTIRI

Un biciclist din Bucureşti a câştigat procesul cu Jandarmeria. De unde a pornit conflictul

Biciclistul povesteşte pe blogul personal, arielu.ro, că a primit amenda după ce un poliţist de la Brigada Rutieră i-a cerut să circule pe trotuar cu bicicleta, fără să-i ofere un motiv în acest sens şi începând să-l înjure. Biciclistul a lăsat coloana oficială de maşini să treacă, pentru care poliţistul îl somase să treacă pe trotuar, iar ulterior şi-a continuat drumul pe carosabil.

La următoarea intersecţie însă, un alt poliţist de la Brigada Rutieră l-a oprit, motivând că „Mi-a dat prin stație șeful să vă opresc urgent. L-ați înjurat sau ce-ați făcut?”

Primul poliţist a venit „la faţa locului” şi, continuând să înjure biciclistul, l-a dus la Jandarmerie, unde cel din urmă a primit o amendă pentru tulburarea liniştii publice. Tânărul a reuşit să anuleze amenda în instanţă.

„Am fost nedreptățit de un polițist de la rutieră care nu s-a legitimat și n-avea nici numărul pe care-i obligat să-l poarte în piept, ca să pot să-i depun o plângere. Am luat astfel o amendă de la jandarmerie pe care am contestat-o și, cu greu, după aproape un an, am reușit s-o anulez.

Da, poți să-ți faci „dreptate”… oarecum. În sensul că am anulat o amendă falsă.

DAR polițistul din prima poză de sus, acel rahat de om care m-a înjurat absolut fără niciun motiv și care s-a comportat cu mine ca cu o cârpă, n-a pățit nimic.

ȘI nici jandarmul care mi-a dat amenda „că așa i-a zis șeful” n-a pățit nimic.

Oamenii ăștia sunt liberi să facă ce vor, cum vor, că e greu să le faci ceva…

Mă bucur că mi-a fost anulată amenda falsă … dar am impresia că mă bucur degeaba, din păcate.”, conchide Ariel pe blogul său.

Povestea pe larg, pe  arielu.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button