Un bebeluș și o fetiță de 11 ani, eliberați de trupe speciale dintr-un hotel din București. Fuseseră sechestrați în cameră chiar de către mama lor, care amenința că le va face rău

03 iul. 2024
4850 afișări
Un bebeluș și o fetiță de 11 ani, eliberați de trupe speciale dintr-un hotel din București. Fuseseră sechestrați în cameră chiar de către mama lor, care amenința că le va face rău
Un bebeluș și o fetiță de 11 ani, eliberați de trupe speciale dintr-un hotel din București. Fuseseră sechestrați în cameră chiar de către mama lor, care amenința că le va face rău | Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Incidentul a avut loc în această dimineață, când un bărbat a mers la Secția 19 de Poliție din București. Acesta le-a spus agenților că soția sa este acasă și amenință că își va face rău. Polițiștii au alertat serviciile de ambulanță și au mers la locuința celor doi, însă femeia a fost de negăsit.

Bărbatul a încercat de nenumărate ori să o sune pe soția lui, însă aceasta avea telefonul închis. După câteva zeci de minute, fetița în vârstă de 11 ani a reușit să ia legătura cu tatăl ei. Mama ar fi intervenit însă rapid și i-ar luat telefonul. Între cei doi ar fi avut loc o ceartă, iar femeia i-ar fi spus că nu se va mai întoarce cu cei doi copii acasă, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei (citat de Antena 3)

Mobilizare exemplară de forțe

Dată fiind gravitatea situației, a fost mobilizată și o echipă de asalt. Agenții speciali, împreună cu mai mulți polițiști din cadrul secțiilor 7 și 19 din București, au început de îndată căutările. În scurt timp li s-au alăturat agenți de la Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, precum și o echipă de negociatori din cadrul SAS.

Autoritățile au început căutările în zonele învecinate. În același timp, negociatorii de la Poliția Capitalei au stat permanent la telefon cu femeia și au încercat să o convingă să renunțe la planurile negre. În cele din urmă, agenții au reușit să identifice locul în care se afla mama cu cei doi copii, un bebeluș de 9 luni și un minor de 11 ani. Femeia se ascundea într-un hotel din Sectorul 2 al Capitalei. Specialiștii din cadrul echipelor speciale s-au asigurat că viața celor doi minori și a mamei lor nu va fi pusă în pericol în cadrul intervenției.

Ce se întâmplă cu cei mici

Din fericire, copiii au fost salvați și nu au suferit vătămări corporale. Tatăl, însă, a refuzat să îi îngrijească. Minorii vor ajunge în custodia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Femeia a fost transportată la un spital de specialitate, pentru a primi îngrijiri medicale corespunzătoare.

Ce s-a mai întâmplat în ultimle ore în București:

 

 

Cookies