Un bebeluș cu TBC a murit în București pentru că părinții nu l-au dus la spital de teama COVID

09 apr. 2021
115 Afișari
Un bebeluș cu TBC a murit în București pentru că părinții nu l-au dus la spital de teama COVID

Un bebeluș cu TBC a murit în București pentru că a fost adus prea târziu la spital de părinții care se temeau de Covid.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” a făcut publică povestea unui bebeluș cu TBC care a murit în București pentru că părinții nu l-au dus la spital de teama COVID.

Beatrice Mahler s-a referit, la Digi24, la situația dramatică a bolnavilor cronic care ajung prea tîrziu la spital de teamă că s-ar putea infecta cu Covid. Ea a dat ca exemplu cazul unui bebeluș cu tuberculoză care a murit joi pentru că părinții nu l-au adus la timp la spital.

„Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în . E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă și dură. Copilul face turberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav sau simptomatic care nu ajunge la medic, poate de frica infecției cu Covid, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică acum, ajunge să își îmbolnăvească propriul copil și să îl piardă. Sunt speriați, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tușește nu se gândește acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienți cu ambele boli”, a spus Beatrice Mahler.

Ea a spus că bebelușul ar fi putu fi salvat dacă ajungea la timp la medic. Era vaccinat BCG, dar acest vaccin are nevoie de timp pentru a acționa.

Medicul a atras atenția că în ciuda pandemiei, bolnavii cronic trebuie să fie priviți cu aceeași atenție și a făcut un apel către acești pacienți să meargă la doctor:

„Să facem un efort să primim acești bolnavi să îi rugăm să vina către noi”.

Cookies