Un bebeluș care s-a născut la metrou în Kiev este acum în siguranță la București, într-unul dintre căminele SNSPA

05 mart. 2022
21711 Afișari
Un bebeluș care s-a născut la metrou în Kiev este acum în siguranță la București, într-unul dintre căminele SNSPA
De când a început războiul, în Ucraina se nasc copii în buncăre improvizate la metrou, în subsolur de bloci și în adăposturi antibombă. În imagine, unul dintre bebelușii veniți pe lume la metrou, în Kiev

Criza umanitară provocată de invazia Rusiei în Ucraina se transformă, cu fiecare zi de război, într-o catastrofă umanitară. Sunt sute de mii de copii puși în pericol, fie că au rămas în orașe și sate sub asediu Ucraina, fie că sunt pe drumurile extraordinar de lungi și epuizante spre granițe cu alte țări în care părinții, rudele, prietenii îi duc să-i salveze.

UNICEF: 7,5 milioane de copii din Ucraina, afectați de război

“În România vor ajunge, în aceste zile, 1.000 de copii orfani”, ne-au anunțat ieri autoritățile de la București. Sunt copii  în situații absolut îngrozitoare, a spus ieri ministrul Familiei, Gabriela Firea:

Avem copii care au venit însoțiți de un părinte, pentru că în general bărbații au rămas în Ucraina la luptă, avem copii care au ajuns cu însoțitori legali, și avem începând de aseară și o altă categorie și anume orfanii din Ucraina”Aseară au ajuns 85 de copii orfani din Ucraina, dintr-un grup despre care am fost sesizați cu aproape 1.000, care vor ajunge în țara noastră în zilele următoare. Aseară practic a venit primul grup, pentru că ei trebuie să fie și însoțiți și să ajungă în condiții de siguranță

În avalanșa asta de știri teribile, e strașnică vestea că un bebeluș care s-a născut, cu 7 zile în urmă, în adăpostul improvizat într-o stație de metrou din Kiev a ajuns cu bine la București. E gîsduit  și îngrijit într-un cămin al SNSPA, alături de alți copii și  de familiile lor.

Bebeluș născut la metrou în Kiev e, acum, în siguranță la București

Într-un anunț publicat pe Facebook, SNSPA spune:

În acest moment, găzduim în căminele SNSPA 51 de copii, alături de familiile lor. Cei mai tineri dintre aceștia sunt doi nou-născuți, un băiețel, care are doar 7 zile, născut pe 26 februarie 2022, într-una dintre stațiile de metrou din Kiev, și o fetiță, de 20 de zile. Le mulțumim prietenilor SNSPA care au donat lapte praf, biberoane, sterilizator, cădițe, scutece, pături și multe alte produse pentru bebeluși!

Un bebeluș care s-a născut la metrou în Kiev este acum în siguranță la București, într-unul dintre căminele SNSPA
Produse donate pentru bebelușii ucraineni găzduiți în cămine SNSPA | Sursa foto: Facebook/SNSPA

În Ucraina, de când a început războiul, sunt copii care se nasc în subsoluri, în stații de metrou, în maternități improvizate în beciuri.

Cookies