Un bebeluș care s-a născut cu intestinele în afara abdomenului a fost adus de urgență la București, cu un elicopter SMURD

07 sept. 2022
600 Afișari
Un bebeluș care s-a născut cu intestinele în afara abdomenului a fost adus de urgență la București, cu un elicopter SMURD
Un bebeluș care s-a născut cu intestinele în afara abdomenului a fost adus de urgență la București, cu un elicopter SMURD | Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Un bebeluș născut în această dimineață la Spitalul Orășenesc Sinaia a fost transportat către Spitalul Grigore Alexandrescu din București cu un elicopter SMURD.

Bebeluș din Sinaia, preluat de un elicopter SMURD și adus la București

Bebelușul născut miercuri dimineață la Spitalul Orășenesc Sinaia a avut nevoie de îngrijiri speciale deoarece acesta a venit pe lume cu intestinele în afara abdomenului, conform News.ro.

Reprezentanții unității sanitare au cerut astfel intervenția unui elicopter SMURD echipat cu aparatură pentru neonatologie care să transporte nou născutul.

După cum au informat oficialii Primăriei Sinaia, bebelușul venit pe lume miercuri dimineață este o fetiță.

De asemenea, surse medicale au precizat că femeia s-a prezentat de urgență pentru a naște. Aceasta a declarat că sarcina sa a fost investigată pe finalul perioadei.

Copilul este așteptat de o echipă de chirurgi și neonatologi

Datorită complexității acestui caz, medicii din Sinaia au decis să ceară ajutorul și să solicita un elicopter care să transporte nou născutul la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Bebelușul este așteptat la București de o o echipă de chirurgi și neonatologi care se vor ocupa de cazul acesta special și vor face tot ce le sta în putință să asigure sănătate copilului.

Conform informațiilor ce au fost date de către reprezentanții spitalului din Sinaia, acesta este primul copil al respectivei familii, iar mama acestuia este o femeie tânără de doar 21 de ani.

Cookies