FIT CITY

Un bebeluş care A MURIT la „Marie Curie” mâncase tipul de brânză infestată cu E.Coli

„Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs”, a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, citat de realitatea.net. 

Bacteria E. Coli a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma „Lactate Brădet”, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Bacteria E.coli, depistată în probele de brânză şi pui. Ce firmă vindea brânza infestată UPDATE

ANSVSA a descoperit bacteria E.coli în probele de brânză şi pui prelevate din judeţele Argeş şi Bacău. Proba de pui în care a fost depistată bacteria a fost recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele aparţinătoare, implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii, şi provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective, iar brânza a fost prelevată dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a precizat că brânza infestată este produsă de Lactate Brădet din Curtea de Argeș.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button