Un bătrân care fura frecvent din locuinţele bucureştenilor, prins vineri de poliţişti

de:
07 feb. 2015
0 Afișari
Un bătrân care fura frecvent din locuinţele bucureştenilor, prins vineri de poliţişti

În fapt, în perioada ianuarie – februarie a.c., judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 3, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat domiciliat în judeţul Ilfov, care ar fi acţionat pe linia furturilor din locuinţe în municipiul Bucureşti, informează un comunicat de presă al Poliţiei.

Astfel, în dimineaţa de ieri, s-a organizat o acţiune de prindere în flagrant a bănuitului, acesta fiind observat în jurul orei 06:45 în timp de se deplasa din Popeşti-Leordeni, spre municipiul Bucureşti.

Imediat, poliţiştii au procedat la supravegherea acestuia, fiind observat cum, cu ajutorul mai multor mijloace de transport în comun, s-a deplasat până în sectorul 6 al Capitalei, unde a pătruns în mai multe scări de bloc, fără însă a comite fapte de natură penală.

În continuare, acesta a fost observat cum, în jurul orei 12.30, a intrat în scara unui alt bloc din acelaşi sector, de unde a ieşit după aproximativ o oră, moment în care poliţiştii au acţionat, reuşind prinderea şi imobilizarea acestuia.

În urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului, au fost identificate mai multe instrumentele folosite la comiterea infracţiunii, precum şi suma de 530 de lei pe care acesta a sustras-o dintr-un apartament situat în scara blocului în care a pătruns.

Datorită activităţilor desfăşurate, prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Totodată, extinzând cercetările, s-a constatat faptul că cel în cauză ar fi comis, în zilele de 26 ianuarie şi 4 februarie a.c., alte două infracţiuni de furt din locuinţă, în acelaşi sector al Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu bănuitul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Cookies