ARHIVA B365

Un bărbat, trimis în judecată pentru că a vrut să-şi infecteze partenerul cu virusul HIV

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Sima Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar SIDA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„În noaptea de 07/08.11.2015, într-un apartament situat în sectorul 1, inculpatul Sima Nicolae, persoană infectată HIV/SIDA a întreținut relații sexuale neprotejate cu G.V. fără să-i aducă la cunoștință acestuia împrejurarea că este persoană infectată cu virusul HIV/SIDA, creându-se astfel riscul transmiterii HIV – virusul imunodeficienței umane care conduce la apariția sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA.

Inculpatul Sima Nicolae știa din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, iar din luna august 2012 este în evidența Spitalului de Boli Infecțioase Constanța ca persoană infectată HIV/SIDA.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul remis de Parchet.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button