ARHIVA B365

Un bărbat, trimis în judecată, după ce i-a cerut 50.000 euro unei femei pentru eliberarea soţului

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2014, în timp ce inculpatul Şirgher Victor-Aurel era încarcerat în Penitenciarul Rahova, a pretins de la un denunțător o sumă de bani al cărei cuantum nu a fost precizat iniţial, în schimbul obţinerii unei soluţii de eliberare a acestuia din starea de arest preventiv, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel Bucureşti.
După ce a fost eliberat din penitenciar, în ziua de 4 septembrie 2014, inculpatul Şirgher Victor-Aurel s-a prezentat la reședința denunțătorului, unde i-a pretins soției acestuia suma de 50.000 de euro, în schimbul eliberării soţului ei, sumă de bani care urma să îi fie remisă la o dată ulterioară.
Astfel, în ziua de 2 octombrie 2014, inculpatul Şirgher Victor-Aurel s-a întâlnit cu soția denunțătorului la o benzinărie din București, unde a primit suma de 50.000 euro pretinsă anterior.
Cu această ocazie, inculpatul a întocmit un înscris denumit „chitanţă”, prin care a atestat o situaţie falsă, respectiv faptul că a primit, cu titlu de împrumut, suma de 50.000 euro de la soția denunțătorului.
La aceeași dată, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsite suma de 50.000 euro și înscrisul întocmit de către acesta.

Precizăm că, inculpatul ŞIRGHER VICTOR AUREL a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data de 1 iulie 2014 (comunicatul nr. 936/VIII/3 din 01 iulie 2014), pentru fapte similare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button