Un bărbat susține că a fost bătut de polițiști pe Otopeni. Ce spun oficialii aeroportului

de:
25 sept. 2013
0 Afișari
Un bărbat susține că a fost bătut de polițiști pe Otopeni. Ce spun oficialii aeroportului

Îmbarcat într-o aeronvoavă care urma să plece spre Londra-Luton, un bărbat din municipiul Suceava susţine că a trăit sâmbăta trecută o experienţă de coşmar în aeroporul Otopeni, după ce una dintre stewardese l-a întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, informeaza Evz.ro

„I-am spus că am băut, dar că nu sunt în stare de ebrietate, sunt perfect conştient şi raţional.Am trecut de toate filtrele din aeroport şi nimeni nu mi-a spus nimic. Nu mă clătinam, nu vorbeam tare, nu făceam nimic anormal ”, povesteşte Vasile Bolohan (37 de ani).

La câteva minute de la incident în avion s-au urcat mai mulţi poliţişti de frontieră care l-au dat jos din avion, l-au încătuşat în aeroport, l-au dus într-o cameră cu celulă, unde l-au închis şi l-au bătut.

„Până să îmi pună cătuşele m-au înjurat întruna şi batjocorit: moldovenean împuţit, ţigan borât…. I-am răspus şi eu unuia dintre ei şi atunci m-au pus jos şi mi-au pus cătuşele. În celula în care m-au dus Au urmat două ore de bătaie ca în lagărele nemtesti, în două reprize”, susţine suceveanul, explicând că doi poliţişti de frontieră îl băteau, iar alţi cinci s-au mulţumit să se uite şi să se distreze pe seama lui.

I-au dat drumul după câteva ore, după ce l-au informat că tot el va fi cercetat pentru ultraj.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au transmis un punct de vedere legat de incident:

„În data de 21.09.2013, la P.unctul de Trecere a Frontierei – Henri Coandă, la ora 19:00, poliţiştii de frontieră au fost informaţi de reprezentanţii aeroportului că, în aeronava companiei “Wizz Air”, care urma să decoleze în direcţia Londra, se află un pasager recalcitrant şi în stare de ebrietate pe care comandantul aeronavei a decis să îl debarce ca urmare a faptului că pune în pericol siguranţa zborului.

Deoarece comandantul aeronavei a solicitat intervenţia poliţiei de frontieră, conform procedurilor legale în vigoare, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat că la bordul aeronavei se afla un bărbat în stare de ebrietate, faţă de care comandantul a dispus debarcarea.

Întrucât persoana în cauză a refuzat debarcarea, devenind agresivă şi aducând injurii poliţiştilor de frontieră şi personalului companiei din aeronavă, s-a procedat la imobilizarea acesteia şi scoaterea din avion.

Procedura a fost realizată în prezenţa agenţilor de securitate aeroportuară, reprezentanţilor companiei şi a mai multor martori oculari”, se arată în răspunsul celor de la IGPF, precizându-se că suceveanul a fost pus să sufle în alcooltest, rezultatul fiind de 0,83 la mie în aerul expirat, iar acesta va fi cercetat pentru ultraj.

În privinţa reclamaţiei depuse de Vasile Bolohan, aceasta va fi trimis la parchet, pentru continuarea cercetărilor.

Cookies