ARHIVA B365

Bărbatul care a protestat pe sediul CSM, AMENDAT cu 700 de lei

UPDATE Bărbatul a fost amendat cu suma de 700 de lei de jandarmii bucureşteni care l-au acuzat de tulburarea liniştii şi ordinii publice, anunță adevarul.ro.

Barbatul, care este un protestatar cunoscut, flutura un drapel si solicita demisia procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, si a sefei ICCJ, Livia Stanciu. Initial el a fost insotit de alte persoane care au cerut ”dreptate pentru Mariana Rarinca”, informeaza HotNews.ro.

La fata locului a sosit si un echipaj de pompieri.

Marti dimineata, circa 20 de persoane strigau lozinci in fata CSM impotriva sefei ICCJ, Livia Stanciu, potrivit dcnews.ro.

In 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzata de DNA ca a santajat-o pe sefa Instantei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitata de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, dupa ce aceasta fusese condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, ea fiind acuzata ca a santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele ICCJ.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

Potrivit DNA, in schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-a pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

„Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru ‘datorii’ platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia”, arata DNA la 1 iulie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button