Un bărbat plimbă trei copii pe scuter prin București. Ei fără cască, el cu. „Nici Italia, nici China, nici Africa. Doar intersecția Obor sens către Lizeanu”

08 mai 2023
228 Afișari
Un bărbat plimbă trei copii pe scuter prin București. Ei fără cască, el cu. „Nici Italia, nici China, nici Africa. Doar intersecția Obor sens către Lizeanu”
Un bărbat plimbă trei copii pe scuter prin București. Ei fără cască, el cu. „Nici Italia, nici China, nici Africa. Doar intersecția Obor sens către Lizeanu”. Sursa foto: Facebook - Info Trafic Rutier - București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare

Un bărbat a fost surprins în timp ce transporta trei copii pe scuter în București, acțiune care le-ar fi putut pune viața în pericol atât celor mici, cât și acestuia. Doar acesta purta cască de protecție.

Un bărbat a transportat trei copii pe scuter în București

Comentarii? 3 copii și un scuterist!, a fost textul postării făcute de D. D. pe grupul de Facebook Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare

Domnul care a făcut publică imaginea a menționat faptul că aceste persoane se aflau la intersecția Obor, sensul spre Lizeanu.

Nici Italia nici China nici Africa. Doar Obor intersecția Obor sens către Lizeanu.

Bărbat care transportă trei copii pe scuter. Sursa foto: Facebook - Info Trafic Rutier - București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare
Bărbat care transportă trei copii pe scuter. Sursa foto: Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmări / Radare

Mai multe persoane au lăsat comentarii în secțiunea dedicată lor și au spus că așa ceva se practică în alte țări. Viața copiilor a fost pusă în pericol în mod inconștient:

  • „Așa ceva nu e de iertat. Trebuia sunat la poliție și sesizat acest lucru. Copiii aceia nu au nici o vină, la fel ca in incidentul de pe Mureș.”, M. N. C.
  • „În Italia este un tablou cotidian doar că toată lumea poartă cască, inclusiv bicicliștii”, S. N.
  • „Am trecut de dimineață pe lângă el, mai avea scuterul 2% viață, abia mergea. Motorul se auzea ca și cum ar fi drujbă stricată. Părinți inconștienți…😞”, M. A. V.
  • „L-am văzut la unirii avea vreo 80 km/h”, A. A.

Acesta este Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

CAPITOLUL V
Reguli de circulaţie

SECŢIUNEA 1
Reguli generale

Art. 98. – (1) Se interzice transportul pe motociclete şi pe mopede a mai multor persoane decât locurile stabilite prin construcţie, precum şi al obiectelor voluminoase.

(2) Copiii în vârstă de până la 7 ani, dacă sunt ţinuţi în braţe, precum şi cei de până la 14 ani se transportă numai în ataşul motocicletelor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies