Un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fetița și amenință că aruncă în aer toată casa. Desfășurare de forțe de mai bine de 24 de ore | UPDATE

05 mai 2023
247 Afișari
Un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fetița și amenință că aruncă în aer toată casa. Desfășurare de forțe de mai bine de 24 de ore | UPDATE
Un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fetița și amenință că aruncă în aer toată casa. Desfășurare de forțe de mai bine de 17 ore. Sursa foto: captură/ antena3.ro.

După ce și-a bătut soția și a dat-o afară din locuință, un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fetița în vârstă de 5 ani și amenință că aruncă întreaga casă în aer. Acesta deja le-a arătat autorităților că are mai multe butelii în casă. La fața locului sunt polițiști, luptători SIAS-IGPR, negociatori și lunetiști. De mai bine de 17 ore încearcă să-l convingă pe bărbat să nu facă vreun gest necugetat.

UPDATE, ora 16:20: Apelul către numărul de urgență 112 a fost înregistrat ieri, în jurul orei 13:00, potrivit STS. La 27 de ore distanță, negocierile se află încă în desfășurare.

UPDATE, ora 15:27: Aceasta este cea mai lungă negociere din istoria Poliției Române. Au trecut 26 de ore, iar la fața locului au fost trimise, preventiv, mai multe ambulanțe. Negocierile continuă.

UPDATE, ora 14:50: Au trecut 24 de ore. Fetița de 5 ani este în continuare sechestrată de propriul tată. Bărbatul refuză să comunice cu rudele, însă cooperează cu autoritățile.

UPDATE, ora 10:02: Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a transmis că bărbatul nu a fost agresiv cu fetița, iar cea mică se află într-o stare bună. Nu are nicio revendincare, însă a cerut mâncare pentru copil, iar autoritățile i-au oferit hrana.

Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea. Minora nu a suferit leziuni corporale, e în afara oricărui pericol. Negociatorii au deschis un canal de comunicare cu el de aseară, au comunicat permanent cu el. Bărbatul nu are revendicări. Bărbatul a cerut mâncare pentru copil, hrana i-a fost oferită de negociatori. Polițiștii, prin structurile prezente la fața locului, doresc o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență, a transmis purtătorul de cuvânt.

UPDATE, ora 09:05: Negociatorii se află în continuare la fața locului. Au trecut 19 ore. Nici până acum bărbatul nu a fost convins să iasă din casă. Zona a fost împrejmuită de polițiști, iar perimetrul de protecție a fost mărit.

Știrea inițială

Un bărbat din Chiajna și-a sechestrat fetița și amenință că aruncă întreaga casă în aer

Joi, 4 mai 2023, soția bărbatului i-a anunțat pe polițiști că a fost bătută de acesta și alungată din casă. Acesta s-a baricadat în casă, împreună cu fata lor în vârstă de 5 ani și amenință că o va ucide:

La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință.

Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiica sa minoră, de 5 ani. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU.

Până în prezent, bărbatul nu are solicitări.

Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului, a transmis Poliția, potrivit antena3.ro.

Apelul la numărul unic pentru urgență 112 a fost făcut în intervalul 13:00 – 14:00, iar până în acest moment, autoritățile încearcă să negocieze cu bărbatul.

Acesta are în jur de 52 de ani, este fost deținut, iar vecinii spun că ar avea probleme cu alcoolul. Ar fi fost băut în momentul în care a început scandalul. Noaptea trecută, în jurul orei 22:30, bărbatul nu a dorit să coopereze cu forțele de ordine.

În jurul orei 23:15, ar fi arătat butelia cu care plănuiește să arunce casa în aer, dar a arătat și un cuțit pe masă. El ar fi cerut un singur lucru: să plece de la fața locului Poliția. La fața locului a ajuns și șeful IPJ Ilfov, Perșinaru Cristian.

În această dimineață, în jurul orei 07:00, oamenii legii se aflau la ușa bărbatului de mai bine de 17 ore și încerceau să-l convingă să nu facă vreun gest necugetat.

Cookies