Un bărbat din București și-a înscenat răpirea pentru banii de răscumpărare. Ce sumă i-a fost cerută mamei acestuia

07 ian. 2023
232 Afișari
Un bărbat din București și-a înscenat răpirea pentru banii de răscumpărare. Ce sumă i-a fost cerută mamei acestuia
Un bărbat din București si-a înscenat răpirea pentru banii de răscumpărare. Ce sumă i-a fost cerută mamei acestuia | Sursă foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Un bărbat din București și-a înscenat răpirea pentru a putea cere mamei sale 1.500 de euro drept răscumpărare. Bărbatul de 35 de ani a acționat cu ajutorul unui prieten de aceeași vârstă.

Un bărbat din București și-a înscenat răpirea pentru banii de răscumpărare

În data de 6 ianuarie 2023, o femeie a alertat polițiștii din cadrul Secției 19, printr-un apel la 112. Acesta le-a transmis agenților că fiul sau a fost răpit de o persoană necunoscută, conform Știripesurse.ro.

Mama bărbatului de 35 de ani a primit imagini cu acesta legat de mâini și de picioare, iar răpitorul îi cerea 1.500 de euro pentru a-l elibera pe fiul său și pentru a nu îi produce vătămări.

Această sesizare a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5. Agenții de poliție au reușit să identifice adresa la care s-ar fi săvârșit fapta.

Înainte de intervenția polițiștilor, bărbatul a sunat chiar el la 112 pentru a anunța că a fost lipsit de libertate. Acesta le-a transmis autorităților ca se află la o adresa din Sectorul 5, unde se află și alte persoane.

Cei doi au fost reținuți de autorități

În urma administrării materialului probatoriu, oamenii legi au constata că bărbatul și-a înscenat răpirea. Acesta îi ceruse ajutorul unui prieten care l-a legat de mâini și de picioare, după care l-a filmat și a trimis clipul mamei sale.

Cei doi bărbați de 35 de ani au convenit să îi ceară femeii 1.500 de euro pentru ca fiului său să fie eliberat teafăr și nevătămat.

Astfel că, în data de 6 ianuarie, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale Sector 5 i-au reținut pe cei doi bărbați din Capitală.

Bărbații au fost reținuți sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

  • Șantaj,
  • Instigare la șantaj.

Bărbatul împrumutase de la proprietarul imobilului în care locuia suma de 2.000 de euro, spunându-i că are nevoie de bani deoarece tatăl sau am murit, conform unor surse ale Antena 3 CNN. După ce a cheltuit toți banii pe alcool, acesta s-a gândit să își însceneze răpirea pentru a face rost de bani de la mama sa.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cookies