Un bărbat din București și-a distrus telefonul și brățara de monitorizare chiar în ziua în care a divorțat de soția lui. Se afla sub ordin de restricție din luna mai

08 iul. 2024
365 afișări
Un bărbat din București și-a distrus telefonul și brățara de monitorizare chiar în ziua în care a divorțat de soția lui. Se afla sub ordin de restricție din luna mai
Un bărbat din București și-a distrus telefonul și brățara de monitorizare chiar în ziua în care a divorțat de soția lui. Se afla sub ordin de restricție din luna mai. Sursa foto: Agerpres

Scenariu desprins din filme în București, unde un bărbat și-a rupt brățara de monitorizare împotriva ordinului de protecție chiar în ziua în care a semnat actele de divorț. Mai mult, acesta și-a distrus telefonul și brățara de urmărire și a fugit de poliție. A ajuns în cele din urmă pe strada fostei sale soții în toiul nopții, unde a fost prins și de polițiști, fiind reținut plasat sub control judiciar.

Un bărbat de 37 de ani din București a fost reținut și pus sub control judiciar în weekend după ce și-a rupt brățara de monitorizare și a încălcat ordinul de restricție împotriva soției sale. Asta la finalul unei urmăriri și discuții în contradictoriu cu polițiștii. Incidentul a avut loc vineri, chiar în ziua în care suspectul a semnat divorțul față de soție, potrivit News.ro.

„Vineri, 6 iulie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 23 Poliţie au reţinut un bărbat, în vârstă de 37 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de încălcarea a ordinului de protecţie emis de către o instanţă şi distrugere”, a comunicat Poliția Capitalei.

Ordinul de protecție împotriva suspectului a fost emis de autorități în mai

Judecătoria Sectorului 3 a decis în luna mai a acestui an să pună în vigoare un ordin de protecție împotriva bărbatului de 37 de ani față de femeia de care tocmai a divorțat. Polițiștii au fost alertați de sistem în momentul în care bărbatul și-a scos brățara de monitorizare de la picior. Acesta a fost contactat imediat de autorități și i s-a spus să nu plece de la locația unde se afla, însă acesta a ignorat indicațiile dispecerului, fugind cu mașina și distrugând atât telefonul cât și dispozitivul de localizare.

„La data de 5 iunie 2024, în jurul orei 23.45, dispeceratul SIME a primit o semnalare, precum că un dispozitiv electronic de supraveghere montat bărbatului în cauză a fost înlăturat, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4. Imediat, s-a luat legătura cu bărbatul în cauză, căruia i s-a comunicat să rămână la locaţia respectivă, întrucât la faţa locului se va deplasa un echipaj de poliţie, însă bărbatul a refuzat aceste indicaţii şi a plecat cu autoturismul, având asupra sa atât telefonul mobil personal, cât şi terminalul mobil şi sistemul electornic de supraveghere”, a anunțat Poliția Capitalei

Bărbatul a fost reținut în cele din urmă

În cel mai scurt timp, polițiștii de la Secția 23 au plecat la adresa fostei soții a suspectului, pentru a se asigura că este în siguranță. În jurul orei 01:00, bărbatul a ajuns pe strada unde stă femeia, moment în care a fost prins de polițiști.

„De asemenea, în autoturismul acestuia, au fost găsite terminalul mobil distrus şi dispozitivul electronic de supraveghere desfăcut. Întrucât bărbatul a avut un comportament recalcitrant la momentul depistării, s-a procedat la imobilizarea sa”, conform polițiștilor.

Bărbatul a fost reținut și se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile.

CITEȘTE ȘI

Cookies