Un bărbat din București s-a dat drept polițist ca să fure un telefon. Polițiștii adevărați l-au prins, l-au reținut pentru 24 de ore și i-au luat și telefonul

17 ian. 2023
173 Afișari
Un bărbat din București s-a dat drept polițist ca să fure un telefon. Polițiștii adevărați l-au prins, l-au reținut pentru 24 de ore și i-au luat și telefonul
Un bărbat din București s-a dat drept polițist ca să fure un telefon. Polițiștii adevărați l-au prins, l-au reținut pentru 24 de ore și i-au luat și telefonul | Sursă foto: Facebook-Poliția Capitalei

Agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat, în data de 16 ianuarie 2023, percheziții la domiciliul unui bărbat care s-a dat drept polițist pentru a fura un telefon mobil în valoare de câteva mii de lei.

Un bărbat s-a dat drept polițist și a furat un telefon de 4.000 de lei

Perchezițiile ce au avut loc în Capitală au fost realizate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Bărbatul, la domiciliul căruia au descins agenții de poliție, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • Furt calificat,
  • Uzurparea de calități oficiale.

În data de 1 ianuarie 2023, Secția 1 de Poliției a fost sesizată de un bărbat, prin apel la 112, că i-a fost furat telefonul. Mai precis, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 1, o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil.

Hoțul s-a dat drept agent de poliție și i-a cauzat victimei un prejudiciu de 4.000 de lei, după cum transmite DGPMB printr-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat magistraților

Din datele și probele ce au fost administrate în această cauză, polițiștii au stabilit că persoana bănuită de comiterea faptelor este un bărbat ce a avut și în trecut probleme cu legea. Acesta este cunoscut ca având preocupări de natură infracțională.

Astfel că, luni, 16 ianuarie 2023, bărbatul a fost depistat și dus la audieri. De asemenea, polițiștii au informat că în urma percheziției au fost descoperite mai multe bunuri de interes în cauză.

Telefonul ce fusese furat a fost și el găsit asupra sa și înapoiat proprietarului de drept.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața magistraților cu o propunere legală. Cercetările în această cauză sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Sector 1.

Cookies