ARHIVA B365

Anchetă la Spitalul Colţea: un bărbatul, în moarte cerebrală, după ce a fost diagnosticat greşit

Tânărul a mers la Spitalul Colţea la începutul lunii pentru tratarea unei simple sinuzite. Medicul i-a făcut două puncţii, i-a prescris tratament şi l-a trimis acasă. Apropiaţii bărbatului spun că starea sa de sănătate s-a agravat treptat astfel încât sâmbătă dimineaţa au chemat ambulanţa, care l-a dus tot la Spitalul Colţea, informează realitatea.net.

„A venit în garda de sâmbătă când era doctoriţa Tomescu şi a acuzat cefalee şi o stare generală mai proastă. A fost consultat, ea a suspicionat o meningită infecţioasă şi l-a îndrumat spre spitalul de boli infecţioase. De ce a fost trimis pe jos, nu ştiu să vă spun…”, a spus directorul medical al Spitalului Colţea, Mihaela Pârvulescu. „Făcea spume la gură. Nu era conştient”, a povestit iubita tânărului, Nicoleta Duţu.

Până la urmă, bărbatul a fost transferat la Victor Babeş, unde a intrat în moarte cerebrală şi este ţinut în viaţă de aparate.

 „Este internat în secţia de terapie intensivă cu meningită”, a declarat prof. dr. Emanoil Ceauşu, managerul Spitalului Victor Babeş.

Iubita bărbatului nu poate depune plângere la Colegiul Medicilor, pentru că doar rudele pot face acest lucru. Singura persoană care poate face o sesizare este mama pacientului, care are însă peste 80 de ani şi locuieşte la 100 de kilometri de Bucureşti.

Conducerea Spitalului Colţea a declanşat o anchetă, solicitând note explicative de la toţi medicii care au intrat în contact cu pacientul pentru a se stabili de ce şi cine nu l-a diagnosticat corect pe pacient.

 „Astăzi am convocat cele două doctoriţe implicate la o şedinţă cu Comisia de Disciplină a spitalului pentru a vedea cu exactitate ce s-a întamplat pe 1 februarie când tânărul a venit prima oară la spital”,  a declarat pentru adevarul.ro prof. dr. Anca Lupu, managerul Spitalului Colţea.

Conform acesteia, una dintre doctoriţe şi-a luat concediu medical, însă acesta nu a fost un motiv pentru a amâna întâlnirea cu membri comsiei de disciplină.

„Din câte am înţeles, l-au rechemat la controale. Când a venit în urgenţă, şi-au dat seama că e o suspiciune de meningită infecţioasă, motiv pentru care a fost trimis la Victor Babeş”, a mai spus prof. Anca Lupu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button