Un bărbat din București a fost reținut sub acuzația de evaziune fiscală de 1 milion de lei. Acesta ar fi vândut 1.000 de tone de materiale reciclabile

19 mart. 2023
225 Afișari
Un bărbat din București a fost reținut sub acuzația de evaziune fiscală de 1 milion de lei. Acesta ar fi vândut 1.000 de tone de materiale reciclabile
Un bărbat din București a fost reținut sub acuzația de evaziune fiscală de 1 milion de lei. Acesta ar fi vândut 1.000 de tone de materiale reciclabile. Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Un bărbat a vândut aproximativ 1.000 de tone de materiale reciclabile și a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Suma de bani obținută din evaziune fiscală a fost dobândită din anul 2016 până în prezent.

Bărbatul ar fi prejudiciat statul cu 1 milion de lei

Bărbatul a fost reținut de polițiști într-un dosar de evaziune fiscală după ce ar fi vândut aproape 1.000 de tone de materiale reciclabile. Acesta a prejudiciat statul cu 1 milion de lei pentru că nu și-ar fi înregistrat veniturile după urma comercializării materialelor, conform unui comunicat de presă al Poliției Capitalei transmis de Agerpres.

Suma de bani care ar fi făcut obiectul evaziunii fiscale a fost obținută din anul 2016, din luna octombrie și până în prezent, conform comunicatului de presă transmis, sâmbătă, de Poliția Capitalei.

Au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară:

La data de 16 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4 au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, în judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Mai multe bunuri și înscrisuri au fost identificate, în urma perchezițiilor, cu valoare probatorie, precum 28 de carduri bancare pentru combustibil și carduri de credit.

Bărbatul, cu vârsta de 25 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar persoanele vizate au fost duse la audieri, în baza mandatelor de aducere.

De asemenea, s-a instituit măsurile asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale bărbatului bănuit până la concurența sumei de 802.171 lei.

Cercetările vor fi făcute în continuare de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Un laborator de droguri a fost descoperit într-o locuință din București

În urmă cu doar câteva zile, într-o locuință din București a fost descoperit, în urma unei percheziții domiciliare, un laborator de droguri în care se cultivau și se prelucrau. Astfel, au fost descoperite 5 kilograme de substanțe ilegale.

Pe 16 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna au reținut, pentru 24 de ore, un inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, constând în cultivarea, întreținerea, prepararea și deținerea de droguri de mare risc, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.

A fost sechestrată suma de 44.000 de lei, aceasta provenind din valorificarea ciupercilor. A fost ridicată în urma percheziției domiciliare.

Mai multe informații pot fi citite aici:

Cookies