Un bărbat din București a fost arestat după ce ar fi agresat sexual, în mod repetat, un copil

16 apr. 2021
143 afișări
Un bărbat din București a fost arestat după ce ar fi agresat sexual, în mod repetat, un copil

Un bărbat de 36 de ani din Capitală a fost arestat preventiv în urma acuzațiilor conform cărora anul trecut ar fi agresat sexual în mai multe rânduri un copil de 13 ani. Bărbatul i-ar fi oferit minorului bani pentru a-l ajuta la unele lucrări de curățenie. Autoritățile au fost sesizate de un angajat al unei organizații pentru protecția copiilor.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziție a domiciliului și unul de aducere în fața autorităților, acestea fiind emise pe numele unui bărbat în vârstă de 36 de ani, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală, viol și coruperea sexuală a minorilor.

Reclamația angajatului de la organizația de protecție a copiilor a dus la începerea anchetei

Potrivit Poliției Capitalei, un angajat al unei organizații de protecție a copiilor a reclamat în luna februarie a acestui an faptul că un bărbat ar avea relații sexuale cu un minor în vârstă de 13 ani, existând suspiciuni că bărbatul l-ar fi agresat sexual pe minor.

„În baza probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2020, minorul ar fi început să petreacă mult timp în preajma unui bărbat de 36 de ani, ajutându-l la efectuarea lucrărilor de curăţenie pe care acesta le contracta contra cost, o parte din bani fiind înmânaţi minorului. Din cercetări s-a mai stabilit că bărbatul ar fi profitat de vârsta persoanei vătămate şi de faptul că acesta era în imposibilitatea de a se apăra, iar prin constrângere l-ar fi atins în zonele intime ale corpului, agresându-l sexual în repetate rânduri”, se arată în comunicatul DGPMB.

Bărbatul se află sub arest preventiv

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, bărbatul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor. Acuzatul va rămâne în stare de arest preventiv, potrivit Poliției Capitalei.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, încheie comunicatul Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Cookies