Un bărbat de 55 de ani ar fi abordat două minore în Gara de Nord din București și le-ar fi dus la el acasă și la hotel. Ulterior, le-ar fi violat și jefuit

08 nov. 2023
809 Afișari
Un bărbat de 55 de ani ar fi abordat două minore în Gara de Nord din București și le-ar fi dus la el acasă și la hotel. Ulterior, le-ar fi violat și jefuit
Un bărbat de 55 de ani ar fi abordat două minore în Gara de Nord din București și le-ar fi dus la el acasă și la hotel. Ulterior, le-ar fi violat și jefuit. Sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Un bărbat în vârstă de 55 de ani este bănuit de polițiști că ar fi violat două minore, pe care le-ar fi abordat în Gara de Nord din București. Bărbatul i-ar fi luat telefonul uneia dintre victime, iar celeilalte o sumă de bani.

Una dintre victime ar fi fost violată de două ori de către bărbat

În urmă cu câteva zile, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, Birou Agresiuni Sexuale au localizat și depistat un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunilor de viol și furt.

Pe 16 iulie 2023, bărbatul ar fi abordat o fetiță de 10 ani într-o gară din București și, prin anumite pretexte, ar fi convins-o să vină cu el acasă, acolo unde ar fi constrâns-o să întrețină mai multe rapoarte sexuale cu el. Ulterior, i-ar fi luat telefonul mobil minorei și ar fi lăsat-o să plece.

La doar două zile distanță, minora în vârstă de 10 ani s-ar fi întors în gară pentru a-și recupera telefonul mobil de la bărbatul în cauză. Individul ar fi profitat de ocazie și ar fi dus-o pe fetiță la un hotel din Capitală, unde ar fi constrâns-o, din nou, să întrețină relații sexuale.

Ulterior, fata ar fi reușit să plece și ar fi luat un autocar până în Râmnicu Vălcea, unde a fost depistată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei.

A doua victimă, o fată în vârstă de 15 ani

La câteva luni distanță, pe data de 31 octombrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri au fost sesizați de o minoră, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că, pe 30 octombrie 2023, în timp ce se afla în Gara de Nord din București, ar fi fost abordată de un bărbat.

După ce ar fi abordat-o, bărbatul ar fi acționat ca și înainte. Sub diverse pretexte, acesta ar fi convins-o pe fată să meargă cu el la un hotel din Capitală, de unde ar fi urmat să plece împreună, a doua zi, în județul Vâlcea.

Ajunși la hotel, bărbatul în cauză ar fi constrâns-o pe tânăra de 15 ani să întrețină relații sexuale cu el, după care i-ar fi furat o sumă de bani.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În baza probatoriului administrat, dar și a colaborării cu alte două state partenere, a fost identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Totodată, având în vedere modul asemănător de comitere a faptelor, precum și a semnalmentelor oferite de cele două minore, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptelor este același bărbat”, au transmis polițiștii.

Pe 3 noiembrie 2023, polițiștii l-au găsit pe bărbat în Brașov. Acesta a fost condus la audieri, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, pe data de 4 noiembrie 2023, individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de viol și o infracțiune de furt.

Te-ar putea interesa și:

Cookies